ΠΑΟΚ: Στάθηκε στο ύψος της περίστασης και τους «υποχρέωσε» να στείλουν… λουλούδια στον VARίστα!

Γράφει: ο Δημήτρης Μπούζας
ΠΑΟΚ: Στάθηκε στο ύψος της περίστασης και τους «υποχρέωσε» να στείλουν… λουλούδια στον VARίστα!

Η μαγική κίνηση να ξαναμπούν τα «πούλια» στη γνωστή (και σωστή) θέση τους, σε χρόνο – ρεκόρ ανέτρεψε το σκηνικό, αλλάζοντας τα πάντα (εικόνα ομάδας, αποτέλεσμα και το κυριότερο συναισθήματα και προσδοκίες κατάκτησης της 2ης προνομιούχας θέσης).

Σε ότι αφορά τον τίτλο του σχολίου και τη συμμετοχή του καθοριστικού ρόλου που είχε ο VARίστας στη διαμόρφωση του αποτελέσματος, εξηγούμαι (για να μην παρεξηγηθώ), ότι δεν έχει καμία σχέση με το αν ήταν σωστή ή όχι η παρέμβαση του. Απλά το τονίζω γιατί αυτή η απόφαση έδωσε και το φιλί της ζωής στους καθημαγμένους γηπεδούχους, που διατήρησαν τις ελπίδες τους, σε ότι τους απέμεινε. Απλά λοιπόν ένα «ευχαριστώ» γιατί τους κράτησε όρθιους για να διεκδικήσουν ότι «περίσσεψε» στη χρονιά. Όντας συνηθισμένοι στο «πάρτα όλα», θα ήταν για αυτούς πολύ δύσκολο να αντέξουν και τα νέα σκληρά συναισθήματα που προκύπτουν από καταστάσεις όπως η φετινή.

Πέρα από την εξήγηση αυτή, οφείλω και μια δεύτερη η οποία αφορά και την αλληγορική διατύπωση της μεγάλης αλλαγής, αναφερόμενος σε… πούλια των οποίων η έστω και καθυστερημένη τοποθέτηση στη σωστή τους θέση, υπήρξε επιτυχής. Η κίνηση επαναφοράς του Τάισον και η συμμετοχή του, είχε σαν αποτέλεσμα να ξαναβρεί το ρυθμό της η γνωστή πτέρυγα (Κωνσταντέλιας, Μπάμπα, Τάισον), η οποία διαχρονικά είναι ότι καλύτερο έχει να επιδείξει η ομάδα μέχρι τώρα. Η αλλαγή που ήρθε έστω και καθυστερημένα, διαμόρφωσε άλλους είδους καταστάσεις, οι οποίοι κατατρόμαξαν στην κυριολεξία τους γηπεδούχους που έδειχναν σαστισμένοι, βλέποντας «κάτι άλλο» απέναντι τους, από αυτό που αντιμετώπιζαν μέχρι εκείνη τη στιγμή! Μέσα σε χρόνο – ρεκόρ λοιπόν ήρθε η ισοφάριση, το «πέναλτι» και άλλες δύο ευκαιρίες. Εμφανίστηκε ειλικρινά ένας «άλλος ΠΑΟΚ».

Αφού εξηγήσαμε τους όποιους παραλληλισμούς, συσχετισμούς και αλληγορίες, δυο κουβέντες και για το παιχνίδι. Η διαχείριση στο σύνολο της από πλευράς του Λουτσέσκου ήταν σωστή. Το ότι δεν χρησιμοποίησε από την πρώτη στιγμή τον Τάισον, σαν αρχική σκέψη δεν κρίνεται και ως λαθεμένη. Γενικά η ομάδα του τα πήγε καλά. Το ότι παραχώρησε πρωτοβουλίες και χώρο στους αντιπάλους της, εκ του αποτελέσματος τουλάχιστον και κατά κύριο λόγο, δεν αλλάζει τα πράγματα και τα δεδομένα. Λάθη έγιναν. Ήταν όμως περιορισμένα.

Ο Παβλένκα θεωρείται και είναι ο κορυφαίος παίκτης, έχοντας δίπλα του τη σημαία του ΠΑΟΚ, αυτόν τον αξεπέραστο Κωνσταντέλια, που στο μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, υπήρξε και η μοναδική απειλή για τους γηπεδούχους. Ο Κένι σε πολύ καλά επίπεδα. Το δίδυμο των κεντρικών αμυντικών έδωσε πολλές μάχες. Κέρδισε και έχασε, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν βοήθησαν ώστε να κρατηθεί σε πολύ χαμηλά επίπεδα και η αποτελεσματικότητα των αντιπάλων τους. Ο Μεϊτέ για μια ακόμη φορά έδειξε πως δεν έχει συνέλθει. Πολύ καλός, ενθουσιώδης και αγωνιστικός ο Ζαφείρης. Ο αρχηγός (Ζίβκοβιτς) σε ένα ακόμη μεγάλο παιχνίδι. Ωσεί παρών ο Ιβανούσετς. Πάλεψε ο Γερεμέγεφ. Βοήθησαν οι αλλαγές (Τάισον – Οζντόεφ).

Συνοψίζοντας, μπορούμε να χαρακτηρίσουμε πετυχημένη την προσπάθεια του Ραζβάν και των παικτών του. Τέλος και με καλή πρόθεση, θέλουμε να επαναλάβουμε και να συμβουλέψουμε τους «παντοκράτορες» του χώρου, να μην ξεχάσουν να στείλουν λουλούδια στον VARίστα, που τους γλίτωσε από το «έμφραγμα».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ