Ο Ολυμπιακός επιβλήθηκε με 3-1 σετ του
ΠΑΟΚ στον μεγάλο τελικό του League Cup «Νίκος
Σαμαράς», ο οποίος διεξήχθη στο κλειστό
«Ανδρέας Βαρίκας» και κατέκτησε για
όγδοη φορά στην ιστορία του το συγκεκριμένο
τρόπαιο.
Με σταθερή
απόδοση σε σερβίς και μπλοκ και με
ξεκάθαρη υπεροχή στη δημιουργία και
την ανάπτυξη των φάσεων, οι Πειραιώτες
πήραν προβάδισμα με 2-0 σετ (17-25, 20-25),
αναγκάζοντας τον Δικέφαλο να κυνηγάει
συνεχώς το σκορ.
Σε έναν ακόμα τελικό Λιγκ Καπ ο ΠΑΟΚ δεν κατάφερε να σπάσει την κακή παράδοση με τον Ολυμπιακό να κάνει το back to back σε τίτλους. Για τον Δικέφαλο τα πράγματα θα μπορούσαν να ήταν διαφορετικά εάν είχε καταφέρει να κατακτήσει το 4ο σετ όπου προηγήθηκε με 21-17 , αλλά η έλλειψη του καθαρού μυαλού και τα χαμηλά ποσοστά στην επίθεση έδωσαν την ευκαιρία στον Ολυμπιακό να καθαρίσει το ματς.
O Oλυμπιακός ευτύχησε να έχει σε εκπληκτική ημέρα τον Ατανασίεβιτς που τελείωσε το ματς με 25 πόντους 3 άσσους ενώ αντίθετα Ερνάντεζ και Κοβάσεβιτς κινήθηκαν σε ρηχά νερά.
Για τον ΠΑΟΚ ουσιαστικά ο τίτλος χάθηκε στον ημιτελικό με τον Φλοίσφο εκεί που έγινε λάθος διαχείριση με αποτέλεσμα ο ανέτοιμος Κοβάσεβιτς να χρειαστεί να παίξει μέσα σε 4 ημέρες 3 απαιτητικά ματς . Αναμφίβολα ο Δικέφαλος θα είναι άλλη ομάδα όταν και ο Κοβάσεβιτς ανεβάσει ρυθμούς αλλά και ενσωματωθεί στην ομάδα ο Αμερικανός κεντρικός Τζεφ Τζέντρικς
Η εξέλιξη του τελικού
Διαβασμένος ο Ολυμπιακός επέβαλλε από την αρχή τον ρυθμό του στο ματς και με αποτελεσματικό μπλοκ στον Ερνάντεθ αλλά και ρίσκο από τη γραμμή του σερβίς προηγήθηκε με 12-16. Με τον Δικέφαλο να βρίσκει λύσεις μόνο από το κέντρο οι “ασπρόμαυροι” μείωσαν σε 15-18 με τον Κόλεφ αλλά με τον Ατανασίεβιτες αποτελεσματικό ο Ολυμπιακός ξέφυγε 17-23. Ο Ερνάντεζ μείωσε σε 18-24 αλλά ο Λινάρδος διαμόρφωσε το 18-25 για το 0-1.
Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και το δεύτερο σετ . Με τον ΠΑΟΚ να έχει προβλήματα στην επίθεση καθώς Ερνάντεζ , Κοκκινάκης και Κοβάσεβιτς δεν είχαν ξεπεράσει το 30% στην επίθεση ο Ολυμπιακός ξέφυγε με άσσο του Ατανασίεβιτς με 10-13. Ο Κάρτεφ με μπλοκ ισοφάρισε σε 15-15 αλλά οι ερυθρόλευκοι με επίθεση του Πέριν και μπλοκ πάνω στον Κοβάσειβιτς προηγήθηκαν με 18-20. Με τους Ατανασίεβιτς , Τζούριτς και Πέριν να εναλλάσσονται στο σκοράρισμα ο Ολυμπιακός έκανε το 20-25 για το 0-2 .
Η αντίδραση του ΠΑΟΚ ήρθε στο τρίτο σετ με τους Κοβάσεβιτς και Ερνάντεζ να βελτιώνουν τα ποσοστά τους στην επίθεση και να περνάνε για πρώτη φορά μπροστά με 5-3 με άσσο του Κάρτεφ. Ο Ατανασίεβιτς με νέο άσσο ισοφάρισε σε 11-11 αλλά με πρωταγωνιστή τον Κοκκινάκη ο Δικέφαλος έβγαλε αντίδραση και πέρασε μπροστά με 15-13 και 18-15. Παρά την 30λεπτη διακοπή ρεύματος στο γήπεδο Ανδρέας Βαρίκας ο ΠΑΟΚ δεν έχασε αυτοσυγκέντρωση του και με όπλο το μπλοκ και επίθεση του Κοβάσεβιτς προηγήθηκε με 23-21.
Ο Ατανασίεβιτς μείωσε σε 24-21 αλλά λάθος σερβίς του Πέριν έδωσε την ευκαιρία στον ΠΑΟΚ να κάνει το 25-23 για το 2-1.
Με τον Ατανασίεβιτς να πυροβολεί από τη γραμμή του σερβίς ο Ολυμπιακός έτρεξε ένα σερί 0-4. Ο ΠΑΟΚ δεν το έβαλε κάτω και ισοφάρισε σε 8-8. Από εκείνο το σημείο και μετά το ματς πήρε άγρια ομορφιά με τους ασπρόμαυρους να δείχνουν χαρακτήρα και να παίρνουν προβάδισμα με 16-13 με επίθεση του Ερνάντεζ και με 21-17. Η είσοδος του Δαλακούρα αντί του Φρομ έδωσε ενέργεια στον Ολυμπιακό που ισοφάρισε σε 22-22 και πέρασε μπροστά με 22-23.
Με Δαλακούρα και παράβαση Κοβάσεβιτς ο Ολυμπιακός ξέφυγε 22-24. Ένα χαμένο σερβίς διατήρησε τις ελπίδες του ΠΑΟΚ για το 23-24, αλλά στην επόμενη φάση ο Σέρβος διαγώνιος του Ολυμπιακού έκανε το 23-25 για το 1-3 και έριξε την αυλαία στον τελικό.