ΠΑΟΚ: Ο smooth criminal Ντίμσα, το tiebreaker τρίποντο και η τετραπλή προσπέραση
Η διαφορά ποιότητας έναντι του Περιστερίου, αργά ή γρήγορα, θα έκανε τη διαφορά και στο παρκέ για τον ΠΑΟΚ. Το ότι το έκανε με τον πρώτο τρόπο, χωρίς δηλαδή να χρειαστεί ο μέγιστος αριθμός των αγώνων στην προημιτελική σειρά ήταν αυτό που χρειαζόταν.
Όχι μόνο γιατί ένα «do or die» παιχνίδι που θα έκρινε την είσοδο στην τετράδα θα έβαζε πολύ μεγαλύτερη πίεση στο φαβορί, αλλά και γιατί οι παίκτες του Παντελή Μπούτσκου είναι εξαιρετικά επιβαρυμένοι καθώς το χθεσινό παιχνίδι στο Περιστέρι ήταν το 16ο που έδωσαν στις τελευταίες 59 ημέρες. Ξέχωρα από την, στα όρια του triple-double, εμφάνισης του Πατ Μπέβερλι, τη σταθερή απόδοση του Μουρ και του Περσίδη, την πολύτιμη βοήθεια του άστοχου και χθες Ταϊρί, για τον ΠΑΟΚ μέτρησε σε ένα ακόμη παιχνίδι η παρουσία του Τόμας Ντίμσα.
Ο Λιθουανός «μίλησε» ίσως στην πιο κομβική στιγμή του χθεσινού αγώνα στο Περιστέρι. Ο ΠΑΟΚ έδειχνε να βάζει το νερό στο αυλάκι στα 6:40 από το τέλος, όταν ο Ντίμσα με τρίποντο του έδωσε προβάδισμα 11 πόντων (57-68). Όπως αποδείχτηκε όμως, το παιχνίδι είχε ακόμη αρκετό δρόμο μπροστά του. Το Περιστέρι έκανε ένα 10-0, μειώνοντας στον πόντο και λίγο μετά ισοφάρισε στους 70 πόντους με το χρονόμετρο να δείχνει μόλις 2:37. Είχε το μομέντουμ και ο ΠΑΟΚ ήταν ξεκάθαρα στρυμωγμένος.
Είναι από εκείνα τα σημεια ενός αγώνα μπάσκετ στα οποία τα σουτ χαρακτηρίζονται «μεγάλα» και ένα τέτοιο σημείο ο Ντίμσα. Ήταν το τρίποντο στα 2:16 που «έσπασε» την ισοπαλία των 70 πόντων και μαζί τον… τσαμπουκά των γηπεδούχων. Δεν ήταν ασφαλώς το σουτ που έκρινε το παιχνίδι όπως σίγουρα ήταν καθοριστικό στην οικονομία του και για την ψυχολογία των δύο ομάδων.
Στη 10άδα των ξένων του ΠΑΟΚ στα τρίποντα
Ο Λιθουανός είναι ο πλέον συνεπής σουτέρ τριών πόντων του φετινού ΠΑΟΚ και μάλιστα χθες έφτασε σε ένα πολύ ξεχωριστό επίτευγμα. Με τα τέσσερα τρίποντα που είχε (4/7), έφτασε τα 62 στο Πρωτάθλημα και μπήκε στη 10άδα των ξένων παικτών που είχαν τα περισσότερα εύστοχα σουτ τριών πόντων στην ιστορία του ΠΑΟΚ στο Πρωτάθλημα. Ο Ντίμσα όμως έκανε και κάτι παραπάνω.
Φτάνοντας τα 62 εύστοχα τρίποντα έκανε… τετραπλή προσπέραση αφού ξεπέρασε τον Ντι Τζέι Κούπερ (2013-14) που είχε 60, τον Ίβιτσα Γιούρκοβιτς (2003-04) που είχε 60, τον Βλάντο Σκεπάνοβιτς (2006-07) που είχε 61 και τον Φράνκι Κινγκ (1998-99) που είχε επίσης 61 εύστοχα τρίποντα.
Ο γκαρντ-φόργουορντ του ΠΑΟΚ χρειάζεται οχτώ ακόμη εύστοχα τρίποντα στα τρία, το λιγότερο, παιχνίδια που απέμειναν στη σεζόν, για να σημειώσει μόλις την 9η επίδοση 70+ τριπόντων στην ιστορία του Δικεφάλου για το Πρωτάθλημα.