ΠΑΟΚ: Η δημόσια δήλωση ενότητας του Μπάνζα και η συνύπαρξή του, με τον Εντιαγιέ
Αυτή η δημόσια τοποθέτηση του Σάϊμον Μπάνζα είναι από τις πιο ωραίες που ειπώθηκαν το τελευταίο χρονικό διάστημα, στον ΠΑΟΚ. Να χαίρεται δηλαδή ο ένας επιθετικός, να παίζει παρέα με τον άλλον.
Δεν συνηθίζεται να ακούμε από έναν στράϊκερ υψηλού επιπέδου να μιλά με αυτόν τον τρόπο. Πάντα μέσα σε μία ομάδα, επικρατεί ο εσωτερικός ανταγωνισμός. Δεν είναι μυστικό. Όμως το σημαντικό είναι, από την απόδοση των δύο παικτών να κερδίζει ο ΠΑΟΚ.
Θυμίζουμε τις δηλώσεις του Μπάνζα, μετά το τέλος του αγώνα με την ΑΕΚ για τον θεσμό του Κυπέλλου, όταν ρωτήθηκε σχετικά με την συνύπαρξη του, με τον Εντιαγέ και την εφαρμογή της διάταξης 4-4-2. Τόνισε πιο συγκεκριμένα:
«Είναι καλό, μου αρέσει που έχουμε αυτή την τακτική, μπορούμε να αλλάξουμε, να παίξουμε έτσι με τον Εντιαγέ, για εμένα είναι μία χαρά. Είμαι χαρούμενος για όλους και κυρίως για τον Εντιαγέ. Είναι στράικερ, τον καταλαβαίνω περισσότερο, είμαι χαρούμενος και δίνω ότι μπορώ στην ομάδα. Συνεχίζουμε ενωμένοι και στα επόμενα παιχνίδια, είμαστε ο ΠΑΟΚ».
Θυμίζουμε πως και οι δύο επιθετικοί του ΠΑΟΚ, είναι 30 ετών. Άρα, βρίσκονται σε μία παραγωγική ηλικία, όπου έχουν πολλά να δώσουν και κυρίως να αποδείξουν πως μπορούν να παράγουν πολλά περισσότερα, για το συμφέρον μίας ομάδας, που έχει υψηλούς στόχους.
Δίπλα σε αυτούς τους αποδεδειγμένα πολύ καλούς αθλητές, κερδισμένος μπορεί κάλλιστα να βγει ο Ανέστης Μύθου. Ο ΠΑΟΚ τον πιστεύει και εφόσον εφαρμοστεί στα περισσότερα παιχνίδια, αυτή η διάταξη με τους δύο φορ, στον Μύθου, θα δοθούν περισσότερες ευκαιρίες. Τις οποίες καλείται να αξιοποιήσει.