ΠΑΟΚ: Δύο στόπερ και ένας αριστερός μπακ στις άμεσες προτεραιότητες
Ο ΠΑΟΚ βρίσκεται σε ένα σταυροδρόμι, το οποίο σηματοδοτεί νέες εξελίξεις στο ποδοσφαιρικό γίγνεσθαι της ομάδας, με νέα πρόσωπα και νέα δεδομένα. Όλα αυτά, ενώ πάντα περιμένουμε τις επίσημες ανακοινώσεις για διάφορα θέματα, όπως είχε προϊδεάσει δημόσια σε συνέντευξη τύπου, ο στρατηγικός σύμβουλος του Ιβάν Σαββίδη, Ανδρέας Παπαμιμίκος.
Ανακοινώθηκε από την Ολλανδία πως ο ΠΑΟΚ θα πραγματοποιήσει το βασικό στάδιο της προετοιμασίας του, στο αθλητικό κέντρο όπου είχε ενοικιάσει πριν απο ένα χρόνο. Απομένουν οι επίσημες ανακοινώσεις από την ΠΑΕ, κάτι το οποίο λογικά πρέπει να θεωρείται τυπικό.
Ο ΠΑΟΚ αναμένεται να ανακοινώσει ξένο αθλητικό διευθυντή που θα τρέξει τα θέματα της ομάδας. Ο Ράζβαν Λουτσέσκου έχοντας ένα ακόμη χρόνο συμβόλαιο με τον ΠΑΟΚ λέει δημόσια το αυτονόητο, την ίδια στιγμή που οι φήμες (που δεν διαψεύδονται) με τις διαρροές ονομάτων να κυριαρχούν. Αλλαγές ή προσθήκες αναμένεται να γίνουν και σε διοικητικό επίπεδο, όπως λέγεται.
Προέχει η μεταγραφική ενίσχυση
Πάντως όποιες αλλαγές κι αν γίνουν εκτός ποδοσφαιρικού τμήματος, προέχει πάνω από όλα η ενίσχυση της ομάδας, Σε θέσεις που πονάει. Για παράδειγμα, είναι αυτονόητο, πως ο ΠΑΟΚ θέλει δύο πολύ καλούς κεντρικούς αμυντικούς που θα κληθούν να ανταποκριθούν στις υψηλές απαιτήσεις μίας ομάδας που δίνει κατά μέσο όρο 50 έως 55 παιχνίδια τη σεζόν. Με τους Κεντζιόρα και Μιχαηλίδη μόνους διαθέσιμους, ασφαλώς και δεν μπορεί να προχωρήσει το πλάνο. Άρα απαραίτητοι είναι τέσσερις έμπειροι.
Ακόμη, δεδομένο είναι πως ο ΠΑΟΚ θέλει έναν αριστερό μπακ που να έχει την ευχέρεια να καλύπτει όλη την πλευρά. Αυτός είναι ο Δημήτρης Γιαννούλης που θέλει να έρθει στον ΠΑΟΚ, αρκεί βεβαίως να συμφωνήσουν σε οικονομικό επίπεδο ο ΠΑΟΚ και η Άουγκσμπουργκ. Και σε άλλες θέσεις είναι απαραίτητη η ενίσχυση, όμως πρακτικά η ομάδα έχει ανάγκη, σε πρώτη φάση, από στόπερ και αριστερό μπακ. Πριν από την έναρξη των επίσημων αγώνων στον 2ο προκριματικό γύρο του Europa League. Πρέπει κατά συνέπεια, να ανακοινωθεί ο νέος διευθυντής που θα τρέξει τα πρώτα θέματα και θα βάλει σε μία σειρά τα υπόλοιπα.
Απαραίτητη προυπόθεση είναι, να έχει μία φυσιολογική συνεργασία με τον προπονητή και με τον μεγαλομέτοχο της ΠΑΕ. Οι τρεις πρέπει να βρίσκουν λύσεις.