Ολυμπιακός: Στο στόχαστρο της Κάλιαρι ο Στρεφέτσα
Ο Γκάμπριελ Στρεφέτσα βρίσκεται στην πόρτα της εξόδου από τον Ολυμπιακό, καθώς δεν υπολογίζεται από τον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ και έχει μείνει εκτός του βασικού σταδίου της προετοιμασίας των «ερυθρολεύκων».
Το ενδιαφέρον για τον 29χρονο μεσοεπιθετικό από την Ιταλία παραμένει έντονο. Η Πάρμα, στην οποία αγωνίστηκε ως δανεικός στο δεύτερο μισό της περασμένης σεζόν, συνεχίζει τις προσπάθειες για την απόκτησή του, επιδιώκοντας συμφωνία με τον Ολυμπιακό.
Στη διεκδίκηση του ποδοσφαιριστή προστέθηκε πλέον και η Κάλιαρι. Σύμφωνα με τον Ιταλό δημοσιογράφο Νικολό Σκίρα, η ομάδα της Σαρδηνίας εξετάζει σοβαρά την περίπτωση του Στρεφέτσα, ο οποίος εμφανίζεται θετικός στο ενδεχόμενο επιστροφής στη Serie A.
Οι εξελίξεις γύρω από το μέλλον του Βραζιλιάνου αναμένονται το προσεχές διάστημα, με το ενδιαφέρον από την Ιταλία να εντείνεται και τον Ολυμπιακό να αναζητά τη φόρμουλα για την ολοκλήρωση της μεταγραφής.
Και με τη βούλα στον Ολυμπιακό ο Ζότα Σίλβα
Στο μεταξύ, παίκτης του Ολυμπιακού με κάθε επισημότητα είναι ο Ζότα Ζίλβα. Ο 27χρονος Πορτογάλος μεσοεπιθετικός αποκτήθηκε με τη μορφή δανεισμού από τη Νότιγχαμ Φόρεστ και αποτελεί μία ακόμη κίνηση των «ερυθρόλευκων» για την ενίσχυση του ρόστερ τους ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου.
Ο Ζότα Σίλβα την περασμένη σεζόν αγωνίστηκε ως δανεικός στην Μπεσίκτας, καταγράφοντας συνολικά 22 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις, με απολογισμό πέντε γκολ και μία ασίστ.
Πριν από τη μετακίνησή του στην Τουρκία, ο Πορτογάλος μεσοεπιθετικός είχε αγωνιστεί με τη φανέλα της Νότιγχαμ Φόρεστ στην Premier League, όπου μέτρησε 32 συμμετοχές, πετυχαίνοντας τέσσερα γκολ και μοιράζοντας τρεις ασίστ.
Με την άφιξή του στον Πειραιά, ο Ζότα Σίλβα ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στην καριέρα του, με τον Ολυμπιακό να προσθέτει στο δυναμικό του έναν ποδοσφαιριστή που μπορεί να προσφέρει δημιουργία, ταχύτητα και λύσεις στο μεσοεπιθετικό κομμάτι.
Η ανακοίνωση:
Η ΠΑΕ Ολυμπιακός ανακοινώνει την απόκτηση του 27χρονου Πορτογάλου μεσοεπιθετικού, Ζότα Σίλβα. Γεννημένος την 1η Αυγούστου 1999 στο Melres, ξεκίνησε από τα τμήματα υποδομής της Sousense και αφού πέρασε από Paços Ferreira, Espinho, Leixöes και Casa Pia, το 2022 πήρε μεταγραφή στη Vitória Guimarães.
Τη σεζόν 2023-2024 σημείωσε μαζί της 15 γκολ και μοίρασε επτά ασίστ, για να αποκτηθεί από τη Nottingham Forest. Την αγωνιστική περίοδο που ολοκληρώθηκε αγωνίστηκε στην Τουρκία ως δανεικός για λογαριασμό της Besiktas (22 συμμετοχές, πέντε γκολ).
Ο Ζότα Σίλβα έχει χριστεί δύο φορές διεθνής με την εθνική ομάδα της Πορτογαλίας, μετρώντας 63 παιχνίδια στην κορυφαία κατηγορία του πορτογαλικού ποδοσφαίρου και 32 συμμετοχές στην Premier League.
Ζότα, καλώς όρισες στον Ολυμπιακό!