Την απόφαση να δαπανήσει το ποστό των 60 εκατομμυρίων ευρώ για την ανανέωση και την επέκταση του χώρου στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» πήρε ο Βαγγέλης Μαρινάκης.
Η σεζόν των τίτλων, των ευρωπαϊκών επιτυχιών και των συνεχόμενων sold out στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» οδήγησαν τον μεγαλομέτοχο των «ερυθρολεύκων» στην απόφαση για αποκλειστική χρηματοδότηση της ανακατασκευής του γηπέδου. Οι πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει μέχρι στιγμής ανεβάζουν το κόστος της επένδυσης στα 50 έως 60 εκατομμύρια ευρώ, ένα ποσό που ξεπερνά την ανακατασκευή του 2004 και κατατάσσει την ομάδα ανάμεσα σε εκείνες που επενδύουν ιδιωτικά για να εκσυγχρονίσουν τις εγκαταστάσεις τους.
Το νέο Καραϊσκάκη θα έχει χωρητικότητα περίπου 50.000 θεατών, από τις 33.334 που διαθέτει σήμερα. Η σχεδιαστική φιλοσοφία βασίζεται σε ένα από τα πιο σύγχρονα γήπεδα της Ευρώπης, το «Σαν Μαμές» της Αθλέτικ Μπιλμπάο. Το αποτέλεσμα θα είναι ένα compact, κάθετο, ποδοσφαιρικό γήπεδο με εντυπωσιακή ακουστική, διώροφες εξέδρες και πλήρως αναβαθμισμένους εσωτερικούς χώρους.
Το πλάνο περιλαμβάνει νέες σουίτες και VIP ζώνες, lounges για χορηγούς και επιχειρηματικούς πελάτες, συνεδριακούς χώρους, αίθουσες εκδηλώσεων και αναβαθμισμένους κοινόχρηστους χώρους. Στόχος δεν είναι απλώς η προσθήκη 15.000 επιπλέον θέσεων, αλλά η δημιουργία ενός πολυλειτουργικού γηπέδου που θα δραστηριοποιείται καθημερινά και όχι μόνο τις ημέρες των αγώνων.
Η επένδυση στο Καραϊσκάκη αποτελεί τον κεντρικό πυλώνα ενός ακόμη πιο φιλόδοξου σχεδίου, τη δημιουργία μιας Ολυμπιακής Πολιτείας στο Νέο Φάληρο. Σε αυτόν τον ενιαίο αθλητικό και ψυχαγωγικό πυρήνα εντάσσονται όλες οι εγκαταστάσεις του συλλόγου, από το νέο γήπεδο μπάσκετ έως το κολυμβητήριο και μελλοντικά κλειστά γήπεδα για βόλεϊ και χάντμπολ.
Κατά τη διάρκεια των βασικών εργασιών, ο Ολυμπιακός αναμένεται να χρησιμοποιήσει το ΟΑΚΑ για τα εντός έδρας παιχνίδια. Παρότι επίσημες ημερομηνίες δεν έχουν ανακοινωθεί, στη διοίκηση εκτιμούν ότι το χρονοδιάγραμμα δεν θα είναι μακρινό, με τον Κώστα Καραπαπά να υπονοεί πως η ταχύτητα υλοποίησης θα είναι ανάλογη του τρόπου με τον οποίο συνηθίζει να λειτουργεί ο Μαρινάκης.
Ακολουθήστε τη σελίδα του metrosport.gr και στο google news
Μπείτε στην παρέα μας στο instagram
Κάντε like στη σελίδα μας στο facebook
Εγγραφείτε στο κανάλι του metrosport.gr και του Metropolis 95.5 στο youtube
Μαζί και στο spotify