Ολυμπιακός: Μία ανάσα από τον Ζότα Σίλβα
Μια ανάσα από την ολοκλήρωση της μεταγραφής του στον Ολυμπιακό βρίσκεται ο Ζότα Σίλβα.
Σύμφωνα με όσα αναφέρει δημοσίευμα της O Jogo, οι «ερυθρόλευκοι» βρίσκονται πολύ κοντά στην ολοκλήρωση της συμφωνίας με τον 27χρονο μεσοεπιθετικό, ο οποίος αναμένεται να έρθει στην Ελλάδα με τη μορφή δανεισμού με οψιόν αγοράς για έναν ακόμη χρόνο.
Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ, ο Πορτογάλος άσος θα συνοδεύεται από τον Αντόνιο Μιγκέλ Καρντόσο, με τον οποίο είχε συνεργαστεί με μεγάλη επιτυχία στη Βιτόρια Γκιμαράες.
Ο ποδοσφαιριστής θα υπογράψει και θα μεταβεί απευθείας στην Ολλανδία, όπου οι «ερυθρόλευκοι» πραγματοποιούν το βασικό στάδιο της προετοιμασίας τους.
Ο Ζότα Σίλβα αποτελεί προσωπική επιλογή του Καρντόσο, καθώς ήταν εκείνος που τον είχε αποκτήσει στη Γκιμαράες από την Κάσα Πία και αργότερα τον πούλησε στη Νότιγχαμ Φόρεστ.
Με τη φανέλα του πορτογαλικού συλλόγου ο Ζόταν κατέγραψε 20 γκολ και 11 ασίστ σε 83 συμμετοχές, κερδίζοντας παράλληλα και την πρώτη του κλήση στην εθνική ομάδα της Πορτογαλίας. Την προηγούμενη αγωνιστική περίοδο αγωνίστηκε στη Μπεσίκτας με τη μορφή δανεισμού σημειώνοντας πέντε γκολ σε 22 εμφανίσεις σε όλες τις διοργανώσεις, ενώ στη Νότιγχαμ Φόρεστ μέτρησε συνολικά 38 συμμετοχές, τέσσερα γκολ και τρεις ασίστ.
Ανακοίνωσε Σμαϊλοβιτς
Οι Πειραιώτες συνεχίζουν την ενίσχυση τους προσθέτοντας τον Ζινεντίν Σμαΐλοβιτς στο δυναμικό τους και προσφέροντας στον Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ ένα ακόμη χαρτί για την αμυντική λειτουργία της ομάδας.
Ο υψηλόσωμος στόπερ έγινε η ακριβότερη μεταγραφή των Πειραιωτών κατά τη διάρκεια του φετινού καλοκαιρινού μεταγραφικού παζαριού και βρίσκεται ήδη στην Ολλανδία, όπου συμμετέχει στην προετοιμασία της ομάδας.
Η ανακοίνωση του Ολυμπιακού αναφέρει χαρακτηριστικά: «Η ΠΑΕ Ολυμπιακός ανακοινώνει την απόκτηση του κεντρικού αμυντικού Ζινεντίν Σμαΐλοβιτς. Γεννημένος στις 20 Δεκεμβρίου 2003 στη Στοκχόλμη, με καταγωγή από τη Βοσνία, αγωνιζόταν στη νορβηγική Sandefjord, με την οποία έκανε 39 συμμετοχές, πέτυχε δύο γκολ και μοίρασε τρεις ασίστ. Στο παρελθόν έχει περάσει από τη Lecce και τη Lecco στην Ιταλία, αλλά και από τις Täby FK και Sandvikens IF στη Σουηδία. Καλωσορίζουμε τον Ζινεντίν στην οικογένεια του Θρύλου!»