Ολυμπιακός-Ερυθρός Αστέρας: Από το -22 στο -2, η ανατροπή έμεινε στη μέση για τους «ερυθρόλευκους»
Ο Ολυμπιακός έφτασε μια ανάσα από μια μεγάλη ανατροπή, όμως δεν κατάφερε να ολοκληρώσει την επιστροφή του, γνωρίζοντας την ήττα από τον Ερυθρό Αστέρα με 57-62 για την 10η αγωνιστική της EuroLeague. Οι «ερυθρόλευκοι» βρέθηκαν να κυνηγούν ακόμη και διαφορά 22 πόντων, έβγαλαν αντίδραση, επέστρεψαν δυναμικά στο παιχνίδι και έφτασαν στο -2, βάζοντας φωτιά στην αναμέτρηση. Ωστόσο, στα κρίσιμα τελευταία λεπτά, ο Ερυθρός Αστέρας διατήρησε την ψυχραιμία του, βρήκε τις λύσεις και έφυγε με ένα σπουδαίο διπλό, αφήνοντας τον Ολυμπιακό με την πίκρα.
Ο αγώνας
Ο Ολυμπιακός μπήκε στο παρκέ βρίσκοντας αρχικά καλές επιθετικές συνεργασίες, κυρίως ανάμεσα στον Φουρνιέ και τον Βεζένκοβ. Ωστόσο, η αμυντική του λειτουργία δεν ήταν ανάλογη, με τον Ερυθρό Αστέρα να εκμεταλλεύεται τα κενά και να παίρνει από νωρίς τον έλεγχο. Ο Νουόρα αποτέλεσε βασικό επιθετικό όπλο των Σέρβων, οι οποίοι προηγήθηκαν με 7-14 στο 5', ενώ λίγο πριν από το τέλος της πρώτης περιόδου ανέβασαν τη διαφορά στους 12 πόντους (7-19), κλείνοντας το δεκάλεπτο στο 11-19.
Η εικόνα δεν διαφοροποιήθηκε ιδιαίτερα στη δεύτερη περίοδο. Οι Πειραιώτες επιχείρησαν να αντιδράσουν και κατάφεραν να πλησιάσουν στους τέσσερις πόντους (20-24), όμως η συνέχεια ανήκε και πάλι στους φιλοξενούμενους. Με τον Τζόουνς να ευστοχεί από τα 6,75 μ. για το 22-33 στο 18', ο Ερυθρός Αστέρας ξέφυγε εκ νέου, εκμεταλλευόμενος την επιθετική δυσλειτουργία και τα αμυντικά προβλήματα του Ολυμπιακού. Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τους Σέρβους στο +18 (22-40), βάζοντας πλέον δύσκολα στην ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα.
Στην επιστροφή από τα αποδυτήρια, ο Ολυμπιακός εξακολούθησε να δυσκολεύεται να βρει ρυθμό, με τη διαφορά να φτάνει ακόμη και τους 22 πόντους (24-46) στο 25'. Εκεί, όμως, ήρθε η αντίδραση των «ερυθρόλευκων». Ο Φουρνιέ έδωσε το σύνθημα με εύστοχο τρίποντο για το 37-48 στο 27', ενώ ο Χολ, σκοράροντας στην εκπνοή της τρίτης περιόδου, διαμόρφωσε το 41-51, αναπτερώνοντας τις ελπίδες των γηπεδούχων.
Το τελευταίο δεκάλεπτο εξελίχθηκε σε πραγματικό θρίλερ. Παρά το γεγονός ότι ο Ολυμπιακός δεν ξεκίνησε καλά επιθετικά, ο Ερυθρός Αστέρας παρουσίασε ανάλογη δυστοκία, δίνοντας την ευκαιρία στους γηπεδούχους να επιστρέψουν. Με πρωταγωνιστή τον Βεζένκοβ, που μείωσε αρχικά στους πέντε (50-55 στο 36') και στη συνέχεια στους τέσσερις με τρίποντο (53-57), οι Πειραιώτες συνέχισαν την αντεπίθεσή τους. Ο Φουρνιέ με μεγάλο σουτ έφερε το παιχνίδι στο 55-57, μόλις 1:40 πριν από τη λήξη!
Ωστόσο, η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη. Ο Κολόκο βρήκε ένα δύσκολο καλάθι στην επίθεση του Ερυθρού Αστέρα, ενώ στη συνέχεια ένα λάθος του Φουρνιέ στην πάσα προς τον Χολ έδωσε την ευκαιρία στον Τζόουνς να ευστοχήσει σε καθοριστικό τρίποντο, ανεβάζοντας τη διαφορά στους επτά και ουσιαστικά τελειώνοντας την υπόθεση νίκη. Έτσι, παρά την τεράστια προσπάθεια επιστροφής από το -22, ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να ολοκληρώσει την ανατροπή και γνώρισε την ήττα με 57-62.
Η βαθμολογία:
Τα δεκάλεπτα: 11-19, 22-40, 41-51, 57-62
Η στατιστική της αναμέτρησης εδώ.