Με ανάρτησή του στο Instagram, ο πρώην πρωθυπουργός προχώρησε σε δήλωση στήριξης των αγροτών, εξαπολύοντας δριμεία κριτική κατά της κυβέρνησης, σχολιάζοντας ότι «εγκληματική οργάνωση είναι όσοι έστησαν το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ, όχι οι αγρότες». Όπως τόνισε, τα τελευταία χρόνια το κόστος παραγωγής και το ενεργειακό κόστος εκτινάχθηκαν, με την ζημιά φέτος με την ευλογιά των προβάτων να αγγίζει τα 750 εκατομμύρια ευρώ, ενώ οι αποζημιώσεις που μοιράζει η κυβέρνηση ανέρχονται σε 15 εκατομμύρια ευρώ.
«Έξι χρόνια τώρα δεν υπήρξε κανένας σχεδιασμός στήριξης, αφού μόλις το 4% του ταμείου ανάκαμψης πήγε στον αγροτικό τομέα. Που υπήρξε στήριξη; Στους «φραπέδες», στους «χασάπηδες» και εξαιτίας αυτών φέτος οι επιδοτήσεις που θα έπρεπε να δοθούν σε όσους τις είχαν πραγματικά ανάγκη θα μειωθούν και θα καθυστερήσουν. Γιατί η κυβέρνηση έφαγε «πόρτα» από την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία εξαιτίας της αποκάλυψης του σκανδάλου του ΟΠΕΚΕΠΕ», ανέφερε μεταξύ άλλων.
Μάλιστα, ο Αλέξης Τσίπρας υπογράμμισε ότι οι αγρότες που διεκδικούν το δίκιο τους δεν είναι εγκληματίες, καθώς «σε μια σοβαρή ευρωπαϊκή χώρα για εγκληματίες θα έπρεπε να κατηγορηθούν όσοι ενορχήστρωσαν το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ και έφαγαν τα λεφτά των αγροτών μοιράζοντας τα σε φίλους», προσθέτοντας ότι οι πραγματικοί ένοχοι είναι όσοι έστησαν το σκάνδαλο των υποκλοπών και ευθύνονται για τις απευθείας αναθέσεις. «Όσοι αφήνουν τα καρτέλ ανεξέλεγκτα να αγοράζουν φτηνά από τους παραγωγούς και να πουλάνε πανάκριβα στους καταναλωτές. Ποιοι είναι αυτοί; Νομίζω μπορείτε να το μαντέψετε», κατέληξε ο πρώην πρωθυπουργός.