Όλα έτοιμα για τη συναυλία του Ρέμου: Οι εκλεκτοί καλεσμένοι και η πληρότητα στα ξενοδοχεία
Στο επίκεντρο πανελλήνιου αλλά και βαλκανικού ενδιαφέροντος βρίσκεται η Θεσσαλονίκη, καθώς η αυλαία της 90ής Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης συμπίπτει με τη μεγάλη επετειακή συναυλία του Αντώνη Ρέμου στη Νέα Παραλία.
Το διπλό αυτό γεγονός έχει προκαλέσει κατακόρυφη αύξηση της τουριστικής κίνησης, μετατρέποντας τη νύχτα της πόλης σε ένα τεράστιο πολιτιστικό και οικονομικό γεγονός. Μάλιστα, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο γενικός γραμματέας της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης, Δημήτρης Σιμιακός, υπογράμμισε ότι τα ξενοδοχεία παρουσιάζουν πληρότητα άνω του 95%, ενώ υπάρχουν αρκετές κρατήσεις της τελευταίας στιγμής.
Για την αντιμετώπιση του κυκλοφοριακού φόρτου και την άφιξη δεκάδων τουριστικών λεωφορείων, η Διεύθυνση Τροχαίας έχει θέσει σε εφαρμογή ειδικό επιχειρησιακό σχεδιασμό. Αν και αρχικός στόχος είναι να διατηρηθεί η κυκλοφορία ανοιχτή, οι τροχονόμοι είναι έτοιμοι να προχωρήσουν σε εκτροπές και κλείσιμο δρόμων εάν το πλήθος κατακλύσει το οδόστρωμα στη Νέα Παραλία.
Ένα υπερθέαμα 30 ετών με 1.200 drones
Η αποψινή μουσική παράσταση στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, σε σκηνοθεσία Γιώργου Νανούρη, σηματοδοτεί τη συμπλήρωση 30 χρόνων της δισκογραφικής πορείας του Αντώνη Ρέμου, ενώ παράλληλα θα αποτιμηθεί φόρος τιμής στη μνήμη του Γιώργου Μαζωνάκη. Για την κάλυψη των χιλιάδων θεατών κατά μήκος της παραλίας, έχουν τοποθετηθεί 10 γιγαντοοθόνες σε απόσταση δύο χιλιομέτρων, ενώ η παραγωγή επιστρατεύει:
- Πάνω από 1.000 τεχνικούς, 100 μουσικούς και performers
- 30 κάμερες για τη ζωντανή κάλυψη
- 1.200 drones που θα σχηματίσουν φωτεινά μοτίβα στον ουρανό, συνοδεία πυροτεχνημάτων
Στη σκηνή θα βρεθούν σπουδαία ονόματα της ελληνικής και διεθνούς μουσικής σκηνής, όπως η Δέσποινα Βανδή, ο Κώστας Χατζής, η Μαντώ, η Καίτη Γαρμπή και οι Gypsy Kings, ενώ λόγω εκτάκτου προσωπικού κωλύματος θα απουσιάζει ο Ροναλντίνιο.
«Να είμαστε ενωμένοι»
Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, ο Αντώνης Ρέμος αναφέρθηκε στην απόφαση διοργάνωσης της γιορτής αυτής στην πόλη όπου μεγάλωσε, ανατρέχοντας στο ξεκίνημά του το 1996. Απαντώντας στις συζητήσεις που προκλήθηκαν για την επιλογή του χώρου, εξήγησε:
«Δεν ήθελα να δημιουργήσω ένα τόσο μεγάλο πρόβλημα και να σταματήσει να κινείται η πόλη. Είπα να πάμε σε ένα άλλο μέρος, όπου γίνονται ως επί το πλείστον τα περισσότερα μουσικά γεγονότα... Μπροστά στο αγαπημένο μας άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου».
Ο δημοφιλής ερμηνευτής συμπλήρωσε με νόημα:
«Ήρθα με πλατύ χαμόγελο αλλά και σφιχτή καρδιά για κάποιους που βιάστηκαν να κρίνουν χωρίς να δουν. Είμαι από τη Θεσσαλονίκη, είμαι Μακεδόνας, και είναι μεγάλη μου τιμή».