Οι Λέικερς αλλάζουν χέρια- Η αστρονομική πρόταση και οι νέοι μέτοχοι
Έτοιμοι να αλλάξουν σελίδα είναι οι Λος Άντζελες Λέικερς, οι οποίοι περνούν στα χέρια του Τζος Κούσνερ σε μια κίνηση που προκαλεί… σεισμό στο NBA αλλά και παγκοσμίως.
Σε αλλαγή εποχής είναι έτοιμοι να περάσουν οι Λέικερς. Η ομάδα του Λος Άντζελες, πωλείται στον Αμερικανό επιχειρηματία Τζος Κούσνερ και τον διευθύνοντα σύμβουλο της Disney, Μπομπ Άιγκερ, έναντι του ιστορικού και αδιανόητου ποσού των 12 δισεκατομμυρίων δολαρίων (περίπου 10,4 δισεκατομμύρια ευρώ), σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του ESPN. Μια συμφωνία που προκαλεί… σεισμό στο αμερικάνικο, αλλά και παγκόσμιο, μπάσκετ.
Οι δύο επιχειρηματίες, συμμετείχαν αρχικά σε διαδικασίες για την απόκτηση μιας νέας ομάδας μέσω της επικείμενης επέκτασης της λίγκας στο Λας Βέγκας. Ωστόσο, τα δεδομένα άλλαξαν με εντυπωσιακό, μάλιστα, τρόπο, όπως και η στρατηγική τους, και έτσι κατέθεσαν μια εξωπραγματική πρόταση για την εξαγορά των Λέικερς!
Η προσφορά έγινε αποδεκτή από τον, τέως, πλειοψηφικό μέτοχο της ομάδας, τον δισεκατομμυριούχο Μαρκ Γουόλτερ, και έτσι οι Λέικερς είναι έτοιμοι για αλλαγή σελίδας και την έναρξη μιας νέας εποχής.
Ο Κούσνερ δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «Νιώθουμε τιμή που θα επενδύσουμε σε ένα τόσο ιστορικό σωματείο», ενώ οι από κοινού τους δηλώσεις στο ESPN ανέφεραν: «Ως δια βίου φίλαθλοι του NBA, νιώθουμε βαθιά τιμή για την ευκαιρία να αναλάβουμε τους Λος Άντζελες Λέικερς, ένα από τα πιο εμβληματικά αθλητικά franchises στον κόσμο. Τρέφουμε απεριόριστο σεβασμό για την ηγεσία και το όραμα του Τζέρι και της Τζίνι Buss. Μακροπρόθεσμη δέσμευσή μας είναι να χτίσουμε πάνω σε αυτά τα θεμέλια, να αγωνιζόμαστε στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο και να υπηρετούμε αυτή την σπουδαία ομάδα, τους φιλάθλους της και την πόλη του Λος Άντζελες».
Ο Ουόλτερ, αποτελεί διευθύνοντα σύμβουλο και πρόεδρο της εταιρείας TWG Global, ενώ ήταν και ο πλειοψηφικός μέτοχος των Λέικερς από τον περασμένο Οκτώβριο, όταν η προσφορά του εγκρίθηκε ομόφωνα από το Διοικητικό Συμβούλιο του NBA.
«Το να είμαι ιδιοκτήτης των Λος Άντζελες Λέικερς ήταν μια από τις μεγάλες τιμές της ζωής μου -μια εξαιρετική επένδυση, αλλά αυτό που θα κουβαλάω μαζί μου είναι η κοινότητα, οι οπαδοί και μια πόλη που αντιμετωπίζει αυτήν την ομάδα ως οικογένεια. Είμαι ευγνώμων στην Τζίνι Μπας, την οικογένεια Μπας, τους παίκτες και το προσωπικό που με καλωσόρισαν σε αυτό το κεφάλαιο. Οι Λέικερς ανήκουν στο Λος Άντζελες και έχω κάθε εμπιστοσύνη ότι τα καλύτερα είναι ακόμα μπροστά», τόνισε χαρακτηριστικά.