Oceans Seven: Η δεύτερη θαλάσσια κορυφή της Πάττυς Στογιαννίδου-Διέσχισε και το Catalina Channel
Μετά τον διάπλου της Μάγχης, τον οποίο διένυσε κάνοντας τον μεγαλύτερο -έως τότε- προσωπικό της άθλο, η Πάττυ Στογιαννίδου έπιασε μια ακόμη θαλάσσια κορυφή. Η 54χρονη κολυμβήτρια από τη Θεσσαλονίκη, διέσχισε και το Catalina Channel στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού.
Η Πάττυ Στογιαννίδου, με ανάρτησή της, γνωστοποίησε το γεγονός και έδωσε το... στίγμα της επιτυχίας της σε όλους τους ανθρώπους, οι οποίοι τη στήριξαν με όποιο τρόπο μπορούσαν. Πρόκειται για έναν ακόμη άθλο, τον οποίο πρόσθεσε στο παλμαρέ της και έγινε η πρώτη Ελληνίδα (δεν υπάρχει ούτε ιστορικό με Έλληνα κολυμβητή), η οποία «δαμάζει» την κολύμβηση στην ανοιχτή θάλασσα, καθώς πρόκειται για μία από τις πιο απαιτητικές και εμβληματικές διαδρομές στο υγρό κομμάτι της υφηλίου.
Η Στογιαννίδου κολύμπησε στα παγωμένα νερά του Ειρηνικού, βρέθηκε αντιμέτωπη με κύματα στην Καλιφόρνια, συνάντησε γιγάντιες μέδουσες, θαλάσσια λιοντάρια, μια φάλαινα και, παρά τη σωματική εξάντληση και τα εμπόδια, γιόρτασε τη νίκη της, συνοδεία μιας ομάδες δελφινιών, τα οποία τη συνόδευσαν έως τη γραμμή του τερματισμού!
Η Πάττυ Στογιαννίδου, μαζί με την ομάδα της, η οποία τη στηρίζει σε κάθε της δοκιμασία, μετά τη Μάγχη, έβαλε... πολλαπλούς στόχους, θέλοντας να περάσει το «Oceans Seven», δηλαδή να γίνει η πρώτη Ελληνίδα, η οποία θα κολυμπήσει τις επτά δυσκολότερες θαλάσσιες διαδρομές και συγκεκριμένα σε Βόρειος Πορθμό, Πορθμό του Κουκ, Κανάλι του Μολοκάι, Στενό Τσουγκάρου, Πορθμός του Γιβραλτάρ. Η αρχή έγινε με τη Μάγχη και η συνέχεια περιλάμβανε το Κανάλι της Καταλίνα.
Ο αγώνας της επρόκειτο να διεξαχθεί στις 7-8 Ιουλίου, ωστόσο οδηγήθηκε σε αναβολή, λόγω καιρικών συνθηκών και η νέα ημερομηνία που ορίστηκε ήταν το βράδυ της Κυριακής (12/7). Η Πάττυ Στογιαννίδου έφτασε στο τέλος και σήκωσε τις γροθιές της επιτυχίας νωρίς το πρωί της Δευτέρας.
Πλέον, το ακολουθεί ο τρίτος αγώνας της το Στενό του Γιβραλτάρ, ο οποίος θα πραγματοποιηθεί εντός του 2027.