Ο Παπαδόπουλος έφερε την ηρεμία

Ο Παπαδόπουλος έφερε την ηρεμία

Φορτωμένος με άγχος στο πρώτο του παιχνίδι μετά την απομάκρυνση του Άγγελου Αναστασιάδη, ο ΠΑΟΚ τα χρειάστηκε με αντίπαλο τον Εργοτέλη. Τελικά στόχος επετεύχθη με τον Παπαδόπουλο να σκοράρει στο 82’ και να χαρίζει τη νίκη με 1-0 στον Δικέφαλο.

 

Ούτε αυτή τη φορά ο ΠΑΟΚ έπαιξε καλό ποδόσφαιρο, θα μπορούσε, όμως, να φτάσει πολύ ευκολότερα στη νίκη αν ήταν αποτελεσματικός στην τελική του προσπάθεια. Έχοντας, μάλιστα τον Αθανασιάδη σε κακή μέρα και την τύχη… απέναντί του, τα πράγματα έγιναν πολύ δύσκολα μέχρι η χρυσή αλλαγή του Δικεφάλου, ο Παπαδόπουλος στείλει με όμορφη προσπάθεια την μπάλα στα δίχτυα.

 

Ορμητικός στην αρχή αλλά…

 

Ο ΠΑΟΚ μπήκε πολύ ορμητικά στο παιχνίδι, δημιούργησε και έχασε δύο πολύ μεγάλες ευκαιρίες με το σουτ του Μακ στο δοκάρι στο 2’ και το άστοχο σουτ από πολύ κοντά του Αθανασιάδη.

 

Και ενώ έδειχνε πως ο Εργοτέλης δε θα μπορούσε να αντέξει, ο Δικέφαλος έγινε πολύ προβλέψιμος επιχειρώντας με τον Ρατς και τον Σκόνδρα να απειλήσει από τα πλάγια και οι Κρητικοί βρήκαν τρόπο παρά την πίεση που δέχονταν να κρατήσουν το μηδέν μέχρι τη λήξη του ημιχρόνου.

 

Τον λύτρωσε ο Παπαδόπουλος

 

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Εργοτέλης είχε μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση βλέποντας τον ΠΑΟΚ να αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα στην προσπάθειά του να γίνει αποτελεσματικός. Οι Κρητικοί διατήρησαν την πειθαρχία τους στην άμυνα και αναζήτησαν τις αντεπιθέσεις για να «χτυπήσουν» την αργή άμυνα του αντιπάλου τους. Παρότι οι προϋποθέσεις υπήρχαν, ο Εργοτέλης ανησύχησε τον Ιτάνζ μόνο σε μια περίπτωση λόγω της έλλειψης ποιότητας των παικτών του που ήταν κάτι παραπάνω από φανερή.

 

Ο ΠΑΟΚ ανέβασε την απόδοσή του στο τελευταίο εικοσάλεπτο του αγώνα. Κυκλοφόρησε καλύτερη την μπάλα, δημιούργησε ευκαιρίες και χρειάστηκε να φτάσει το 82’ για να δώσει τη λύση ο Παπαδόπουλος με κοντινό σουτ. Μάλιστα ο ίδιος θα μπορούσε να κάνει και το 2-0 αν δεν έχανε μία απίστευτη ευκαιρία στις καθυστερήσεις.

 

Έστω και αγχωτικά ο ΠΑΟΚ πήρε τη νίκη και την ευκαιρία με λιγότερη πίεση να προσπαθήσει να βρει το δρόμο του ενόψει των δύσκολων αγώνων των πλέι οφ.

 

ΠΑΟΚ: Ιτάνζ, Ρατς (42' Κωνσταντινίδης), Ρικάρντο Κόστα (80' Παπαγιαννόπουλος), Μίγκελ Βίτορ, Σκόνδρας, Γκολάσα, Νομπόα, Τζιόλης, Μακ, Περέιρα (71' Παπαδόπουλος), Αθανασιάδης.

 

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ: Καβουσάκης, Τζανακάκης, Λουβιόν, Γκορκς, Πίτσος, Γκέντσογλου (88' Σολάρι), Μπόε-Καν, Χαντί (72' Καλέ), Ουλά, Χαλκιαδάκης, Ολαϊτάν (67' Τζίλας).

 

 

ΤΟ LIVE ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ 

 

ΑΡΧΙΣΕ Ο ΑΓΩΝΑΣ

 

2' Μεγάλη ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ. Σουτ του Μακ στο δοκάρι μετά από πάσα του Γκολάσα

 

5' Μεγάλη ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ με τον Αθανασιάδη να αστοχεί εξ επαφής μετά από σέντρα του Γκολάσα

 

15' Ανώτερος ο ΠΑΟΚ αλλά δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί την ορμητικότητά του στα πρώτα λεπτά

 

35' Πιέζει ο ΠΑΟΚ αλλά δεν μπορεί να βρει τρόπο να απειλήσει

 

38' Αλλαγή έχει ζητήσει ο Ρατς

 

42΄Στη θέση του Ρατς ο Κωνσταντινίδης

 

44' Σουτ του Νομπόα, άουτ

 

ΛΗΞΗ ΤΟΥ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ

 

Άρχισε το δεύτερο ημίχρονο

 

48' Κεφαλιά του Περέιρα, αποκρούει ο Καβουσάκης

 

56' Πρώτη ευκαιρία για τον Εργοτέλη με τον Ιτάνζ να αποκρούει δύσκολα το σουτ του Τζανακάκη

 

Πιο επιθετικός στο δεύτερο ημίχρονο ο Εργοτέλη με τον ΠΑΟΚ να ψάχνει και να μη βρίσκει λύσεις

 

66' Πολύ μεγάλη ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ μετά από όμορφο συνδυασμό αλλά ο Περέιρα με πλασέ και ο Αθανασιάδης με προβολή δεν καταφέρνουν να στείλουν την μπάλα στα δίχτυα

 

70' Πολύ επιθετικός ο ΠΑΟΚ αλλά και ο Εργοτέλης είναι επικίνδυνος στις αντεπιθέσεις

 

79' Τραυματίστηκε ο Κόστα και εόναι φανερό πως δεν μπορεί να συνεχίσει στον αγώνα. Στη  θέση του ο Παπαγιαννόπουλος. Ο Πορτογάλος πρέπει να έχει σοβαρό πρόβλημα καθώς αποχωρεί σφαδάζοντας στο φορείο

 

82' Γκοοοοοοοοοοοοολ για τον ΠΑΟΚ. Σκόρερ ο Δημήτρης Παπαδόπουλος ο οποίος από το ύψος της μικρής περιοχής δεν αστοχεί και κάνει το 1-0 για τον «Δικέφαλο του Βορρά»

 

92' Απίστευτη ευκαιρία με τον Παπαδόπουλο να στέλνει την μπάλα στο δοκάρι όντας μπροστά σε άδεια εστία

 

ΛΗΞΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

 

ΠΑΟΚ: Ιτάνζ, Ρατς, Σκόνδρας,Βιτόρ, Κόστα, Τζιόλης, Νομπόα, Μακ, Γκολάσα, Αθανασιάδης και Περέιρα. Σε ένα σύστημα 4-4-2

 

Εργοτέλης: Καβουσάκης, Πίτσος, Τζανακάκης, Γιορκς, Λουβιόν, Γκέντζογλου, Χαντί, Μπόε-Καν, Χούλα, Χαλκιαδάκης, Ολαϊτάν

 

 

 

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ