Ο Νέβες βάζει από νωρίς σε θέση οδηγού την Πορτογαλία κόντρα στο Κονγκό
Με ιδανικό τρόπο ξεκίνησε η Πορτογαλία την αναμέτρηση απέναντι στο Κονγκό, καθώς μόλις στο έκτο λεπτό πήρε προβάδισμα στο σκορ.
Σκόρερ για τους Πορτογάλους ήταν ο Ζοάο Νέβες, ο οποίος με εξαιρετική κεφαλιά αξιοποίησε τη σέντρα του Νέτο και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, ανοίγοντας το σκορ στην αναμέτρηση.
Το παιχνίδι βρίσκεται σε εξέλιξη, με την Πορτογαλία να έχει το προβάδισμα και να προσπαθεί να ελέγξει τον ρυθμό, ενώ το Κονγκό αναζητά αντίδραση για να επιστρέψει στη διεκδίκηση του αγώνα.
Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων:
Πορτογαλία: Κόστα, Κανσέλο, Αραούχο, Βέιγκα, Μέντες, Νέβες, Βιτίνια, Σίλβα, Φερνάντες, Νέτο, Ρονάλντο.
Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό: Μπασί, Μαζουακού, Καπουαντί, Τουανζέμπε, Εμπεμπά, Γουάν-Μπισάκα, Καγιέμπε, Μουκάου, Μουτουσαμί, Βίσα, Μπακαμπού.
Στο άλλο παιχνίδι της πρώτης αγωνιστικής του 11ου ομίλου θα αναμετρηθούν Ουζμπεκιστάν και Κολομβία τα ξημερώματα της Πέμπτης (18/06, 05:00)
Έγραψε ιστορία ο Κριστιάνο Ρονάλντο
Ο Κριστιάνο Ρονάλντο έγραψε ιστορία, καθώς έγινε ο γηραιότερος (41 ετών και 132 ημερών) ποδοσφαιριστής που αγωνίζεται ως βασικός σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου.
Παράλληλα, μαζί με τον Λιονέλ Μέσι, θα καταγράψει συμμετοχή σε έξι Μουντιάλ, ένα επίτευγμα που τον κατατάσσει σε ένα πολύ κλειστό κλαμπ κορυφαίων ποδοσφαιριστών στην ιστορία της διοργάνωσης.
Επιπλέον, ο CR7 χρειάζεται ακόμη ένα γκολ στο συγκεκριμένο Μουντιάλ, προκειμένου να γίνει ο μοναδικός ποδοσφαιριστής που έχει σκοράρει σε έξι διαφορετικές διοργανώσεις Παγκοσμίου Κυπέλλου.
Μέχρι στιγμής, ο Πορτογάλος σούπερ σταρ μετρά οκτώ γκολ στη διοργάνωση.