Ο Μπέβερλι έδειξε τα γαλόνια του και έγραψε ιστορία με τον ΠΑΟΚ
Στο δεύτερο παιχνίδι της προημιτελικής σειράς με το Περιστέρι έμεινε ένα ριμπάουντ και μία ασίστ μακριά από το triple-double. Χθες (28/5), στον πρώτο ημιτελικό με τον Παναθηναϊκό ο Πάτρικ Μπέβερλι έφτασε στο double-double και μαζί σε μία επίδοση με την οποία έγραψε ιστορία με τον ΠΑΟΚ.
Ο Αμερικανός γκαρντ έδειξε σε όλους τα… γαλόνια του κάνοντας μία εμφάνιση ανάλογη της ποιότητας του αλλά και της σημασίας του αγώνα. Σε 37 λεπτά στο παρκέ είχε 17 πόντους με 5/10 σουτ, πέντε ριμπάουντ και 13 ασίστ. Η τελευταία στατιστική επίδοση του μάλιστα τον έβαλε στην κορυφή μιας ιστορικής, στατιστικής λίστας του ΠΑΟΚ. Οι 13 ασίστ που μοίρασε είναι οι περισσότερες που είχε παίκτης του Δικεφάλου σε αγώνα playoffs αφού το προηγούμενο ρεκόρ κρατούσε από την post season του 1997 και ένα εντός έδρας παιχνίδι με τον Ηρακλή, ο Νίκος Μπουντούρης.
Ο Μπέβερλι ισοφάρισε συνολικά τη δεύτερη καλύτερη επίδοση στην ιστορία του ΠΑΟΚ αφού 13 ασίστ είχε και ο Νέναντ Μιλιένοβιτς στις 3 Δεκεμβρίου 2016 και στο εκτός έδρας παιχνίδι με την Κύμη. Το ρεκόρ ωστόσο κρατάει από τις 25 Απριλίου 2004 ο Νταμίρ Μουλαομέροβιτς που είχε 14 ασίστ στο εντός έδρας παιχνίδι της κανονικής περιόδου με το Περιστέρι.
Με τις 13 ασίστ του Μπέβερλι, ο ΠΑΟΚ έφτασε ψηλά τον δείκτη της δημιουργίας του, τελειώνοντας το παιχνίδι με 29 ασίστ -τις 17 στο πρώτο ημίχρονο- που αποτελεί επίσης ιστορικό ρεκόρ στο πλαίσιο των playoffs αφού το προηγούμενο ήταν εκείνο των 26 του 2ου μικρού τελικού του 2018 με αντίπαλο τον Προμηθέα.
Παράλληλα οι 29 ασίστ συνιστούν ισοφάριση της δεύτερης μεγαλύτερης επίδοσης συνολικά στην ιστορία του ΠΑΟΚ. Είναι μία επίδοση στην οποία έφτασε φέτος, στο εντός έδρας παιχνίδι με τη Μύκονο και άλλη μία φορά σε εντός έδρας ματς με τα Τρίκαλα στη σεζόν 2014-15. Το ρεκόρ ωστόσο παραμένει εκείνο του εντός έδρας αγώνα με τον Ηλυσιακό από τη σεζόν 2003-04, όταν καταγράφηκαν 32 ασίστ στη στατιστική του.