Ο Λεάο αποθέωσε τον Κριστιάνο Ρονάλντο: «Είδωλο γενεών»

Τίτλοι τέλους για τον CR7
Ο Λεάο αποθέωσε τον Κριστιάνο Ρονάλντο: «Είδωλο γενεών»

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο έριξε τίτλους τέλους με την Εθνική Πορτογαλίας, μετά από 23 χρόνια, με τον συμπαίκτη του στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας τους, Ραφαέλ Λεάο, να τον αποθεώνει.

Ο 27χρονος επιθετικός με μια ανάρτηση στα social media αποθέωσε τον CR7, γράφοντας χαρακτηριστικά: «Είδωλο γενεών, σε ευχαριστούμε για όλα».

screenshot-2026-11-05-161851-full.jpg

Μάλιστα, ο Ραφαέλ Λεάο θα επωμιστεί το βάρος του «7», αφού θα είναι ο επόμενος ποδοσφαιριστής της Πορτογαλίας που θα βάλει το βαρύ «7» στην πλάτη του.

Το συγκινητικό «αντίο» της Πορτογαλίας στον Κριστιάνο

Η πορτογαλική ομοσπονδία εξέφρασε τη βαθιά ευγνωμοσύνη και τον θαυμασμό της για τον 41χρονο Κριστιάνο Ρονάλντο και, παράλληλα, γνωστοποίησε την πρόθεσή της να διοργανώσει ειδική εκδήλωση και έναν αγώνα προς τιμήν του.

Αναλυτικά η ανακοίνωση: «Η Πορτογαλική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου εκφράζει τη βαθύτατη και διαρκή ευγνωμοσύνη της προς τον αιώνιο αρχηγό της, Κριστιάνο Ρονάλντο, ο οποίος ανακοίνωσε σήμερα την οριστική του αποχώρηση από την Εθνική Ομάδα.

Με αίσθημα βαθιάς ευγνωμοσύνης και τεράστιου θαυμασμού, η Πορτογαλική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου τιμά δημόσια και ευχαριστεί τον Κριστιάνο Ρονάλντο για την εξαιρετική πορεία του στην υπηρεσία της χώρας μας.

Πέρα από ένας σπουδαίος αθλητής, ο αρχηγός μας υπήρξε ένας ηγέτης που ενέπνεε, ένα παράδειγμα αφοσίωσης και το απόλυτο σύμβολο του πνεύματος της Εθνικής μας Ομάδας.

Στη διάρκεια μιας θρυλικής διεθνούς καριέρας, με 234 συμμετοχές και 146 γκολ, ο αρχηγός σήκωσε τη χώρα στους ώμους του, κατέρριψε ρεκόρ και οδήγησε την ομάδα σε στιγμές που θα μείνουν για πάντα χαραγμένες στην ιστορία του εθνικού μας ποδοσφαίρου.

Κάθε σταγόνα ιδρώτα, κάθε καθοριστικό γκολ και κάθε φορά που φορούσε με περηφάνια το περιβραχιόνιο του αρχηγού στον αγωνιστικό χώρο, αντικατόπτριζαν την απόλυτη αγάπη του για τη φανέλα μας.

Η αφοσίωσή του και η κληρονομιά που αφήνει ξεπερνούν τα όρια του αγωνιστικού χώρου.

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο ανέδειξε το όνομα της Πορτογαλίας και ενέπνευσε γενιές νέων ανθρώπων που ονειρεύονται να ακολουθήσουν τα βήματά του, αποτελώντας, για πολλούς από εμάς, τον κορυφαίο παίκτη όλων των εποχών!

Ως εκ τούτου, η Πορτογαλική Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου δεν επιτρέπει αυτό το αντίο να συμβεί χωρίς την πρέπουσα τιμή.

Είναι η ακλόνητη και διακαής επιθυμία μας να οργανώσουμε, να σχεδιάσουμε και να συμμετάσχουμε ενεργά σε μια εκδήλωση που θα αποτελεί φόρο τιμής στην τεράστια καριέρα του Κριστιάνο Ρονάλντο — μια ευκαιρία για τους φιλάθλους και ολόκληρη τη χώρα να χειροκροτήσουν και να γιορτάσουν, για άλλη μια φορά, τον παίκτη που μας προσέφερε τόσα πολλά.

Σε ευχαριστούμε για όλα, ΑΡΧΗΓΕ!

Εδώ θα είναι πάντα το σπίτι σου!

Πάμε για το 1000ό γκολ!!!»

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ