Ο καιρός το Σάββατο (18/7): Ηλιοφάνεια και νέα άνοδος της θερμοκρασίας

Η πρόγνωση της ΕΜΥ για τον καιρό σήμερα Σάββατο (18/7) στη Θεσσαλονίκη και όλη τη χώρα.
Ο καιρός το Σάββατο (18/7): Ηλιοφάνεια και νέα άνοδος της θερμοκρασίας

Γενικά αίθριος αναμένεται ο καιρός το Σάββατο (18/7) σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας. Η θερμοκρασία θα σημειώσει νέα άνοδο και ο υδράργυρος θα φτάνει τοπικά ακόμη και τους 39 βαθμούς Κελσίου στα ηπειρωτικά.

Κατά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά, με τοπικούς όμβρους στα ορεινά. Δεν αποκλείεται να εκδηλωθούν και μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά τμήματα της κεντρικής και ανατολικής Μακεδονίας.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με ένταση 3 έως 5 μποφόρ, ενώ στο Αιγαίο θα φτάνουν τα 6 και κατά τόπους πρόσκαιρα τα 7 μποφόρ, παρουσιάζοντας σταδιακή εξασθένηση μέσα στην ημέρα.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί έως τους 32 βαθμούς στις Κυκλάδες, από 34 έως 36 βαθμούς στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα και από 37 έως 38 βαθμούς στα ηπειρωτικά, όπου τοπικά θα αγγίξει τους 39°C.

Ο καιρός στην Κεντρική Μακεδονία

Στην Κεντρική Μακεδονία ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με πρόσκαιρες νεφώσεις από το μεσημέρι και μετά. Στα ορεινά αναμένονται τοπικοί όμβροι, ενώ υπάρχει πιθανότητα για μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά της κεντρικής και ανατολικής Μακεδονίας.

Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί, εντάσεως 3 με 4 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 36 βαθμούς και τοπικά θα φτάσει τους 37 με 38 βαθμούς Κελσίου.

Η πρόγνωση για τη Θεσσαλονίκη

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός, με παροδικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Στα γύρω ορεινά υπάρχει πιθανότητα να σημειωθούν τοπικοί όμβροι.

Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ, ενώ από το απόγευμα θα στραφούν σε νότιους-νοτιοανατολικούς με την ίδια ένταση.

Η θερμοκρασία στην πόλη θα κυμανθεί από 24 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ