Ο Καϊμακόγλου «πλήγωσε» τον ΠΑΟΚ
Ο ΠΑΟΚ κοίταξε στα… μάτια την Ούνιξ Καζάν, αλλά δεν τα κατάφερε, γνωρίζοντας την ήττα στην παράταση με 91-86, για τη 2η μέρα του τουρνουά «Πέτρος Οικονομάκης» που διεξάγεται στο Ρέθυμνο. Μεγάλος πρωταγωνιστής ήταν ο Κώστας Καϊμακόγλου, καθώς με δικό του τρίποντο στο τελευταίο δευτερόλεπτο, έστειλε το ματς στο έξτρα πεντάλεπτο (75-75) για την ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη.
Στο φινάλε της παράτασης, πάντως, ο ΠΑΟΚ είχε την ευκαιρία να ισοφαρίσει. Παρόλ' αυτά ο Απόλλωνας Τσόχλας αστόχησε σε σουτ τριών πόντων, με τους Ρώσους να πανηγυρίζουν τη... φιλική νίκη.
Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε καλύτερα το ματς και χάρη στους Κώστα Χαραλαμπίδη και Τζέικ Όντουμ βρέθηκε να προηγείται με 20-8 (5'). Παρά τις προσπάθειες των παικτών του Αργύρη Πεδουλάκη, οι Θεσσαλονικείς επέμεναν στην καλή άμυνα και ο Κέβιν Λάνγκφορντ στο 14' έκανε το 30-21. Σε εκείνο το σημείο οι Έλληνες «μετανάστες», Ζήσης και Καϊμακόγλου φρόντισαν να αλλάξουν το ρυθμό και με σερί 7-0 μείωσαν σε 30-28 (18') όμως ο ΠΑΟΚ κατάφερε να πάει στα αποδυτήρια με το +7, (36-29).
Στην τρίτη περίοδο τα καλάθια του Τζέιμς Γουάιτ... ξεκόλλησαν την Ούνικς η οποία προηγήθηκε για πρώτη φορά στο 27 με καλάθι του Μπίκοφ (46-47). Οι δύο προπονητές είχαν την ευκαιρία στο τελευταίο δεκάλεπτο να τσεκάρουν πράγματα σε συνθήκες... ντέρμπι. Το σκορ ήταν απόλυτα ισορροπημένο (57-57, 35' και 67-67, 39') μέχρι ο Όντουμ να προσφέρει λύσεις για το 71-67. Ο Τζέρελς μείωσε αρχικά με τρίποντο σε 71-70 και μετά από διαδικασία βολών ο Χαραλαμπίδης δεν έκανε φάουλ και ο Κώστας Καϊμακόγλου με τρίποντο έστειλε το ματς στην παράταση (75-75). Στο έξτρα πεντάλεπτο ο Έλληνας φοργουορντ συνέχισε να φορτώνει το αντίπαλο καλάθι με την ρωσική ομάδα να παίρνει τη νίκη.
Τα δεκάλεπτα: 25-19, 36-29, 49-52, 75-75, (παρ.) 86-91
ΠΑΟΚ: Κάρτερ 6, Χαραλαμπίδης 14 (2), Λιάπης, Κακαρούδης 5 (1), Τσόχλας 9(3), Δέδας 3 (1), Σαλούστρος 3 (1), Μαργαρίτης 8, Λάνγκφορντ 6, Βον 13, Όντουμ 19.
ΟΥΝΙΞ ΚΑΖΑΝ: White 14 (2), Langford 10, Ζήσης 6, Sokolov 2, Καϊμακόγλου 14 (3), Bikov 7, Likhodey 2, Sanikidze 7 (1), Fisher 11, Kubanov, Jerrels 18 (3).
Διαιτητές: Γκόντας, Κορομηλάς, Ψαριανός
O ΠΑΟΚ έχασε και τον Τζούλιαν Βον, που αποχώρησε από το παιχνίδι, λίγο πριν από την λήξη της παράτασης, όταν δέχθηκε αγκωνιά από τον Γουάιτ, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να συνεχίσει το παιχνίδι. Το οίδημα που έκανε στο μέτωπο ανησύχησε τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ, αλλά ο Βον αισθάνθηκε καλύτερα μετά το τέλος του αγώνα και ακολούθησε κανονικά την αποστολή στο ξενοδοχείο όπου έχει καταλύσει η ομάδα. Είναι αμφίβολη η συμμετοχή του στο αυριανό παιχνίδι.
Αναλυτικά το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα:
Πέμπτη 2/10
Ρέθυμνο – Αλ Ριάντι 84-77 (κ.α. 68-68)
Παρασκευή 3/10
16:30 ΠΑΟΚ – Ούνιξ Καζάν 86-91 (κ.α 75-75)
19:00 Ρέθυμνο– Ολυμπιακός
Σάββατο 4/10
16:00 Ολυμπιακός – Ούνιξ Καζάν
18:30 ΠΑΟΚ – Αλ Ριάντι
Κυριακή 5/10
16:00 Ρέθυμνο – ΠΑΟΚ