«Ο δήμος Θεσσαλονίκης δεν έχει χρήματα για να πληρώσει τα 16,5 εκατ. ευρώ!»

«Ο δήμος Θεσσαλονίκης δεν έχει χρήματα για να πληρώσει τα 16,5 εκατ. ευρώ!»

Την αδυναμία του δήμου Θεσσαλονίκης να αποπληρώσει τα 16,5 εκατομμύρια ευρώ που του καταλογίζουν από παλιότερες οφειλές, εξέφρασε η αντιδήμαρχος οικονομικών Γιούλη Ρανέλλα.

 

Μιλώντας στον Focus Fm, η αντιδήμαρχος επεσήμανε ότι αμφιβάλλει κατά πόσο τα ποσά αποτελούν καθαρές οφειλές και όχι προσαυξήσεις, αν και υπογράμμισε ότι δεν αμφισβητεί τους ελέγχους των ελεγχτικών μηχανισμών.

 

Ακόμη, η κυρία Ρανέλλα σημείωσε ότι οι δημότες δεν είναι σε θέση να επωμιστούν αυτά τα χρήματα μέσω δημοτικών τελών.

 

Τέλος, η αντιδήμαρχος Οικονομικών εκτίμησε ως αναγκαία την πολιτική παρέμβαση με αφορμή την επίσκεψη του Γιάννη Μπουτάρη στην Αθήνα για σειρά επαφών με αρμόδιους υπουργούς, ενώ πρότεινε να υπαχθεί ο δήμος σε πρόγραμμα διακανονισμού που αφορά σε παλιές οφειλές της τοπικής αυτοδιοίκησης.