Ο Ανρί υποκλίνεται στον Ζιντάν: «Στο ποδόσφαιρο είναι στο ίδιο επίπεδο με τον... Θεό»

Ο Τιερί Ανρί αποθέωσε το ιδανικό ξεκίνημα του Ζινεντίν Ζιντάν, μιλώντας με τα καλύτερα λόγια γι'αυτόν
Ο Ανρί υποκλίνεται στον Ζιντάν: «Στο ποδόσφαιρο είναι στο ίδιο επίπεδο με τον... Θεό»

Ο Τιερί Ανρί αποθέωσε το ιδανικό ξεκίνημα του Ζινεντίν Ζιντάν, μιλώντας με τα καλύτερα λόγια γι'αυτόν, εκφράζοντας τον ενθουσιασμό του για το ιδανικό ξεκίνημα του «Ζιζού» στον πάγκο της Εθνικής Γαλλίας. 

Ο παλαίμαχος σταρ των «τρικολόρ», δεν δίστασε να παρομοιάσει τον συμπατριώτη του με θεότητα, περιγράφοντας την τεράστια επίδραση που έχει η παρουσία του στα αποδυτήρια και στη νέα γενιά των Γάλλων διεθνών. Μάλιστα, η Ζιντάν είπε ότι η μόνη δουλειά που ήθελε να πάρει μετά την Ρεάλ Μαδρίτης ήταν η εθνική Γαλλίας: «Είπα στον εαυτό μου πως το μόνο που ήθελα να κάνω μετά τη Ρεάλ ήταν αυτό».

Το πάθος του και η όρεξή του στον πάγκο των «τρικολόρ» φάνηκε και από τους έξαλλους πανηγυρισμούς του, τους οποίος λέει δεν θυμάται γιατί δεν ήξερε τι έκανε.  

Η θητεία του Ζιντάν στο πάγκο της Γαλλίας, ξεκίνησε θετικά με δύο εκτός έδρας νίκες, 1-0 επί της Τουρκίας και 1-0 επί του Βελγίου. Με αυτό το 2x2, έγινε ο πρώτος ομοσπονδιακός τεχνικός των Γάλλων που πραγματοποιεί τέτοιο ξεκίνημα μετά τον Εμέ Ζακέ το 1994.

Φιλοξενούμενος στην εκπομπή «Rothen s'enflamme» του «RMC», βρέθηκε ο Ανρί, ο οποίος αποθέωσε την προσωπικότητα του νέου τεχνικού: «Η άφιξη του Ζιζού είναι κάτι το εκπληκτικό. Στο ποδόσφαιρο είναι στο ίδιο επίπεδο με τον Θεό. Το λέω χωρίς να θέλω να προσβάλω τους πιστούς, αλλά για εμάς στο ποδόσφαιρο είναι στο ίδιο επίπεδο με τον Θεό».

Παράλληλα, στάθηκε στην έμπνευση που μεταδο Τίδει στους ποδοσφαιριστές της εθνικής ομάδας: «Το να είναι στην Εθνική Γαλλίας και να βλέπουμε τι μπορεί να προσφέρει σε αυτή τη γενιά... Ήδη έχουμε δει τα παιδιά να μιλούν και να εκφράζονται γι’ αυτόν. Είδαμε τα μάτια τους να λάμπουν... Είναι απολύτως φυσιολογικό, γιατί στο τέλος της ημέρας είναι ο Ζιζού!».

Παρόλα αυτά, ο Ανρί φρόντισε να κρατήσει και χαμηλούς τόνους υπενθυμίζοντας πως στο υψηλότερο επίπεδο τα πάντα κρίνονται από τη διάρκεια και τα αποτελέσματα, όπως συνέβαινε επί εποχής Ντιντιέ Ντεσάν. «Χρειαζόμαστε ακόμη αποτελέσματα. Έχει ήδη πετύχει κάποια και θα πρέπει να συνεχίσει στον ίδιο δρόμο. Οπότε, όπως είχα πει και για τον Ντεσάν, καλή τύχη!».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ