Viral στις σχέσεις φαίνεται πως έχει γίνει το «negging», με τους ειδικούς να κάνουν λόγο για σύγχρονη μάστιγα που αποδυναμώνει τη γοητεία του φλερτ.
Ο λόγος για το «αρνητικό κομπλιμέντο», δηλαδή τα ενίοτε προσβλητικά σχόλια, που μπορεί να κάνει κάποιος για σε όποιον θεωρεί ελκυστικό για να του τραβήξει την προσοχή, που αν και αρχικά ακούγονται αβλαβή, μπορεί να έχουν συνέπειες στην ψυχή του αποδέκτη.
«Μου αρέσει που δεν σε νοιάζει πώς ντύνεσαι» ή «Είσαι πολύ καλός… είναι κρίμα που κανείς δεν το έχει προσέξει ακόμα», είναι μερικά σχόλια της «φιλοσοφίας» του negging, που χρησιμοποιείται αρχικά στα πρώτα ραντεβού.
Ωστόσο, όπως παρατηρεί η dating coach Sabrina Zohar, η οποία δημοσιεύει συχνά βίντεο στο ΤikTok δίνοντας συμβουλές για ραντεβού και σχέσεις, επί της ουσίας όσοι επιδίδονται στο negging είναι άτομα που «συνήθως έχουν πολύ χαμηλή αυτοεκτίμηση» και νιώθουν ότι πρέπει να υποτιμήσουν κάποιον άλλον, έτσι ώστε να πάρουν οι ίδιοι την έγκρισή τους
Σύμφωνα με την ίδια, εάν εμπλακείτε ποτέ με κάποιον... λάτρη αυτής της νοοτροπίας, θα πρέπει να τον αποφύγετε, καθώς ό,τι κι αν του πείτε δεν πρόκειται να αλλάξει τη βαθιά ριζωμένη άποψή του.