Νεάπολη: Εξιτήριο για την 61χρονη, στην ορθοπεδική παραμένει η 21χρονη

Η 61χρονη πήρε εξιτήριο, ενώ η νεαρή παραμένει στην ορθοπεδική του νοσοκομείου Παπαγεωργίου.
Νεάπολη: Εξιτήριο για την 61χρονη, στην ορθοπεδική παραμένει η 21χρονη

Σταδιακά αποκαθίσταται η υγεία των γυναικών που ενεπλάκησαν στο σοβαρό τροχαίο ατύχημα με τα δύο αστικά λεωφορεία, το οποίο σημειώθηκε στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η 62χρονη που νοσηλευόταν στη χειρουργική κλινική του νοσοκομείου Παπαγεωργίου έχει λάβει το «πράσινο» φως για λήψη εξιτηρίου, την ώρα που η 21χρονη, η οποία υπέστη σοβαρότερο τραυματισμό στο κάτω άκρο, παραμένει υπό στενή επίβλεψη στην ορθοπεδική κλινική, μετά από πολύωρη επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε.  

Όσον αφορά τις υπόλοιπες δύο τραυματίες, μια 50χρονη και μια 17χρονη, έλαβαν εξιτήριο ήδη από το απόγευμα της ημέρας του συμβάντος, αφού διαπιστώθηκε ότι έφεραν αμελητέα τραύματα και τους δόθηκαν οι απαραίτητες οδηγίες.

Το χρονικό της πρόσκρουσης στη στάση «Καν Καν»

Το περιστατικό έλαβε χώρα μεσημβρινές ώρες στην περιοχή της Νεάπολης, επί της οδού Ανδρέα Παπανδρέου, όταν όχημα των ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης που εκτελούσε τη διαδρομή της γραμμής 57 βρισκόταν ακινητοποιημένο στη στάση «Καν Καν» για την αποβίβαση των επιβατών. Εκείνη τη στιγμή, διερχόμενο λεωφορείο του ΟΑΣΘ παρέσυρε το στέγαστρο της στάσης και στη συνέχεια προσέκρουσε στο σταθμευμένο όχημα, με αποτέλεσμα από τη σφοδρή πρόσκρουση να ξηλωθεί η κατασκευή της στάσης και να τραυματιστούν οι τέσσερις γυναίκες που περίμεναν στο σημείο.

Στον τόπο του ατυχήματος δεν εντοπίστηκαν ίχνη πέδησης, γεγονός που αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο ο οδηγός του δεύτερου οχήματος να αφαιρέθηκε ή να προσπάθησε να πραγματοποιήσει ελιγμό αποφυγής την τελευταία στιγμή.

«Επικρατούσε πανικός»

Στο μεταξύ, μιλώντας στην ΕΡΤ ο οδηγός του λεωφορείου των ΚΤΕΛ έκανε λόγο για «δραματικές στιγμές», αναφέροντας ότι:  

«Είχα σταματήσει για να κατέβουν οι επιβάτες. Όταν άκουσα έναν δυνατό θόρυβο, γύρισα και είδα το σκέπαστρο της στάσης κάτω και τον κόσμο να ουρλιάζει. Επικρατούσε πανικός. Νομίζω ότι ο οδηγός του άλλου λεωφορείου αντιλήφθηκε τελευταία στιγμή ότι ήμουν μπροστά του και για να με αποφύγει έστριψε και έπεσε πάνω στην στάση».