«Να κάνουμε την υπέρβαση στο Champions League»
Ο Σούλης Μαρκόπουλος στο περιθώριο της πρώτης ανοιχτής προπόνησης του ΠΑΟΚ, αναφέρθηκε στα νέα αποκτήματα της ομάδας, έστειλε μήνυμα στον κόσμο, ενώ τόνισε ότι στόχος του Δικεφάλου είναι η υπέρβαση στο Champions League.
Αναλυτικά όσα είπε:
Για τα νέα αποκτήματα του ΠΑΟΚ: «Είναι νέα παιδιά χωρίς εμπειρίες από το ευρωπαϊκό και ελληνικό μπάσκετ. Θέλει δουλειά κι υπομονή, έχουν όρεξη κι αυτό πρέπει να το εκμεταλλευτούμε για να παίξουμε όσο πιο γρήγορα το μπάσκετ που θέλουμε. Ανάλογα με τους παίκτες που έχεις κάνεις κάτι ανάλογο στο γήπεδο. Εμείς θα προσπαθήσουμε να τρέξουμε περισσότερο και θα φανεί στην πράξη εάν καταφέρουμε αυτά που σκεφτόμαστε».
Για το γεγονός πως η προετοιμασία ξεκίνησε με όλους τους παίκτες παρόντες: «Είναι πολύ καλό να έχουμε τους παίκτες τόσο νωρίς και στη διάθεσή μας στην προετοιμασία. Θέλουμε τους παίκτες νωρίς αν και δεν είναι πάντα τόσο εύκολο».
Για τον κόσμο του ΠΑΟΚ: «Ο κόσμος θέλουμε να πλαισιώσει φέτος την ομάδα κι εμείς θα προσπαθήσουμε να παίξουμε καλό μπάσκετ για να μας στηρίζουν και στις εύκολες αλλά και στις δύσκολες στιγμές που θα έρθουν».
Για τους στόχους της ομάδας: «Στόχος μας είναι στο στυλ παιχνιδιού που θα ακολυθησουμε να ανταποκριθουν οι παίκτες μας. Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε τα μέγιστα στο Champions League να πετύχει ο ΠΑΟΚ την υπέρβαση στο νέο θεσμό αυτό».
Από την πλευρά του ο Κιθ Κλάντον τόνισε: «Πιστεύω ότι όσο περνάει ο καιρός κι όσο περισσότερες προπονήσεις κάνουμε, θα γινόμαστε καλύτεροι. Μίλησα με όλους τους Αμερικανούς παίκτες. Προσπάθησα να τους βοηθήσω, είναι ένα διαφορετικό στυλ από ό,τι έχουν συνηθίσει αλλά με τον καιρό θα μπουν στο κλίμα. Προπονήθηκα πολύ το καλοκαίρι. Ήθελα πολύ να επιστρέψω, μίλησα με το κόουτς και πιστεύω ότι θα μου δοθεί η ευκαιρία να κάνω αυτό που μπορώ».
Γλυνιαδάκης: «Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να στηρίξει ο κόσμος»
Η εμπειρία του Ανδρέα Γλυνιαδάκη είναι δεδομένη και ο Ελληνας σέντερ μίλησε στην ΕΡΤ3 για τον ΠΑΟΚ, τη δική του παρουσία, ενώ αναφέρθηκε και στον κόσμο της ομάδας.
Αναλυτικά όσα είπε:
Για το αν νιώθει πως έχει έναν... αυξημένο ρόλο στον ΠΑΟΚ λόγω των πολλών παραστάσεων που έχει κατά την διάρκεια της καριέρας του: "Είμαι υπεύθυνος γιατί είναι πολλά τα νεαρά παιδιά στην ομάδα. Ο μέσος όρος είναι μικρός και πρέπει και εγώ με την εμπειρία μου να τους βοηθήσω να προσαρμοστούν για να παίξουν καλό μπάσκετ".
Για τον ΠΑΟΚ: "Είμαστε μια νέα ομάδα με νέους παίκτες. Εχει φτιαχτεί μια ομάδα από την αρχή. Ο στόχος μας είναι να αποκτήσουμε αυτοματισμούς και να γίνουμε ομάδα. Μετά το τέλος της προετοιμασίας, πιστεύω πως θα έχουμε μια ξεκάθαρα εικόνα για το τι μπορούμε να κάνουμε".
Για τον στόχο του ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα: "Ο στόχος μας είναι να τερματίσουμε στην υψηλότερη δυνατή θέση. Υπάρχουν δυσκολίες γιατί υπάρχουν κι άλλες ομάδες που έχουν ανέβει αλλά και γιατί υπάρχει το Champions League στο οποίο θα πρέπει να είμαστε ανταγωνιστικοί και σε αυτό".
Για το Champions League της FIBA: "Eίναι μια δυνατή διοργάνωση. Ο ΠΑΟΚ έχει να κερδίσει από αυτό. Είναι θετικό ότι ο κόσμος θα βλέπει ευρωπαϊκά ματς αλλά και το ότι οι παίκτες θα παίρνουν εμπειρίες".
Για τον κόσμο του ΠΑΟΚ: "Ο κόσμος να ξέρει ότι θα δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό. Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να έρθει κοντά στην ομάδα. Εμείς θα να τα δίνουμε όλα σαν ομάδα. Δεν έχει υποχρέωση να έρθει στο γήπεδο ο κόσμος αλλά εμείς έχουμε την υποχρέωση να τον κάνουμε να έρθει στο γήπεδο".