Μπουργκ: Ποιος πρώην του Άρη είναι ο αντικαταστάτης του Μοκόκα

Ο Αμερικανός combo guard υπέγραψε συμβόλαιο διάρκειας ενός έτους με την γαλλική ομάδα
Μπουργκ: Ποιος πρώην του Άρη είναι ο αντικαταστάτης του Μοκόκα

Η Μπουργκ προχώρησε στην πρώτη σημαντική της κίνηση ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου, ανακοινώνοντας την απόκτηση του Τρέι Γούντμπερι.

Ο Αμερικανός combo guard έρχεται να καλύψει το κενό που αφήνει η αποχώρηση του Άνταμ Μοκόκα, ο οποίος βρίσκεται κοντά στη μετακίνησή του στον Άρη.

Ο Αμερικανός αγωνίστηκε πριν από δύο χρόνια με τη φανέλα του Άρη, αφήνοντας θετικές εντυπώσεις στο ελληνικό Πρωτάθλημα.

Την αγωνιστική περίοδο που ολοκληρώθηκε φόρεσε τη φανέλα της Κλουζ, πραγματοποιώντας αξιόλογες εμφανίσεις στο EuroCup. Συγκεκριμένα, κατέγραψε κατά μέσο όρο 10 πόντους, 2,4 ριμπάουντ και 2,8 ασίστ ανά αγώνα, επιβεβαιώνοντας την ικανότητά του να προσφέρει τόσο στο σκοράρισμα όσο και στη δημιουργία.

Η μεταγραφή του Γούντμπερι δείχνει την πρόθεση της Μπουργκ να διατηρήσει υψηλό επίπεδο ανταγωνιστικότητας μετά την επιτυχημένη ευρωπαϊκή της πορεία. Παράλληλα, δεν αποκλείεται η νέα σεζόν να φέρει τον Αμερικανό αντιμέτωπο με τον πρώην σύλλογό του, τον Άρη, σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Η μεταγραφή του Γούντμπερι δείχνει την πρόθεση της Μπουργκ να διατηρήσει υψηλό επίπεδο ανταγωνιστικότητας μετά την επιτυχημένη ευρωπαϊκή της πορεία.

 Ο Γούντμπερι γεννήθηκε στις 17 Σεπτεμβρίου του 1999 και με ύψος 1.93μ. αγωνίζεται στις δύο θέσεις των γκαρντ.

Στα γυμνασιακά του χρόνια ο νέος παίκτης της ομάδας μας φοίτησε στο Clark High School και το 2017 ήταν υποψήφιος για το βραβείο του καλύτερου παίκτη της χρονιάς στην πολιτεία της Nevada.

Ξεκίνησε την κολεγιακή καριέρα του to 2018 στο University of Nevada Las Vegas (UNLV) και την επόμενη χρονιά πήρε μεταγραφή για το Utah Valley University. Στην πρώτη του σεζόν μέτρησε 7.2 πόντους, 4.1 ριμπάουντ, 1.2 ασίστ και το 2020-21 έκανε το breakout, με 15.6 πόντους, 4 ριμπάουντ και 3.8 ασίστ. Το 2021-22 αντιμετώπισε έναν τραυματισμό που του επέτρεψε να αγωνιστεί μόλις σε δύο αγώνες.

Η τελευταία κολεγιακή σεζόν του ήταν το 2022-23, όπου είχε 13.8 πόντους (με 40% στο τρίποντο), 5.9 ριμπάουντ και 4.7 ασίστ. Τον Μάρτιο του 2023 έγονε ο τρίτος παίκτης στην ιστορία του κολεγίου που έκανε τριπλ νταμπλ, ενώ είναι ένας από τους εννιά αθλητές που έχουν πετύχει περισσότερους από 1.000 πόντους με τους Wolverines. Είναι 7ος σκόρερ και 2ος πασέρ στην ιστορία του κολεγίου. Οι εμφανίσεις στην τελευταία του σεζόν, του χάρισαν μία θέση στην καλύτερη πεντάδα της περιφέρειας WAC.

Ο Woodbury έκανε το πρώτο ταξίδι του στην Ευρώπη πέρυσι, όταν αγωνίστηκε στη Γερμανία με τη φανέλα της Brose Bamberg. Αγωνίστηκε σε 34 αγώνες στην Budesliga, μετρώντας 14 πόντους4.2 ριμπάουντ και 3.2 ασίστ. Ακολούθως αγωνίστηκε στην Ελλάδα με τη φανέλα του Άρη, ενώ την αγωνιστική περίοδο 2025-26 συνέχισε την καριέρα του στη Ρουμανία, φορώντας τη φανέλα της Κλουζ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ