Μπουτάρης για Αριστοτέλους: «Αφήστε τα γίδια ελεύθερα!»
Στις κριτικές που έχει δεχτεί φέτος ο Δήμος Θεσσαλονίκης για τον χριστουγεννιάτικο στολισμό της πλατείας Αριστοτέλους, αλλά και στις πρακτικές που αφορούν στους πλανόδιους πωλητές, αναφέρθηκε στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, ο Γιάννης Μπουτάρης.
Όπως τόνισε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, οι κριτικές που ακούγονται είναι κάτι που συμβαίνει κάθε χρόνο, καθώς σε κάποιους αρέσει ο στολισμός και σε άλλους όχι. «Έχω προσωπικές καταθέσεις από καταστηματάρχες της Αριστοτέλους που τους αρέσει, έχω και καταθέσεις από εμπορευόμενους ότι το καρκατσουλιό δεν βοηθάει την εμπορική κίνηση», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μπουτάρης. Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης υπογράμμισε ότι όταν ο δήμος ήρθε σε συμφωνία με το επαγγελματικό Επιμελητήριο, δεν υπήρχε η διάθεση της ΔΕΘ να κάνει τον Αστερόκοσμο.
«Η προσωπική μου άποψη είναι ότι όλα αυτά τα παιχνίδια, όπως καρουζέλ, παγοδρόμιο κλπ, πρέπει να πηγαίνουν μέσα στην Έκθεση. Το να πληρώνεις παντού στην Αριστοτέλους δεν είναι καλή κατάσταση, ενώ στον Αστερόκοσμο δίνεις επτά ευρώ και μένεις μέσα όλη μέρα», υπογράμμισε ο κ. Μπουτάρης.
Όσον αφορά στους μικροπωλητές, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης ανέφερε ότι φέτος δόθηκαν 50 άδειες για στάσιμο εμπόριο και 15 για πλανόδιο. «Ο περίφημος καστανάς είχε άδεια στάσιμου, αλλά ήθελε να μετακινείται. Αλλά λέμε Χριστούγεννα είναι, αστους να βγάλουν ένα μεροκάματο. Η άλλη λύση είναι να τους κυνηγήσουμε και να εχουμε και άλλες θεατρικές παραστάσεις. Εγώ δεν έχω πρόταση να σας πω, παρά «αφήστε τα γίδια ελεύθερα». Τι μπορεί να γίνει; Είμαστε ανατολίτικο παζάρι, ψέμματα είναι; Τι είμαστε; Παρίσι ή Λονδίνο;», σημείωσε ο κ. Μπουτάρης.
Στον Δήμο Θεσσαλονίκης παραχωρούνται η Νέα Παραλία και το πάρκινγκ του ΟΛΘ
Παράλληλα, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης επεσήμανε τη μεγάλη πρόοδο σε ό, τι αφορά στην επικείμενη υπογραφή παραχώρησης της Νέας Παραλίας στον δήμο Θεσσαλονίκης για τα επόμενα 50 χρόνια. «Η συμφωνία στην οποία καταλήγουμε είναι να έρθει όλο το πακέτο σε μας και να δίνουμε 20% στο ΤΑΙΠΕΔ από τις ενοικιάσεις που θα γίνουν σε κτήρια περιουσίας του δημοσίου», τόνισε ο κ. Μπουτάρης, ενώ πρόσθεσε ότι επίκειται και η παραχώρηση του πάρκινγκ του λιμανιού στο δήμο Θεσσαλονίκης για 50 χρόνια.
Επιπλέον, ο κ. Μπουτάρης εξέφρασε την ικανοποίηση του δήμου για την υπογραφή παραχώρησης του αεροδρομίου στη Frapport, ενώ σημείωσε τη σημασία της παραχώρησης του ΟΛΘ, υπογραμμίζοντας ότι ο δήμος Θεσσαλονίκης θα επιμείνει στην παραχώρηση της πλήρους διαχείρισης της Α΄Προβλήτας στον δήμο Θεσσαλονίκης.