Μπότο για Κουλιεράκη: «Είναι ιδανικός για το αγωνιστικό στυλ του Γκασπερίνι»

Οι δηλώσεις του Ζοσέ Μπότο με αφορμή το «φλερτ» του Κωνσταντίνου Κουλιεράκη με τη Ρόμα
Μπότο για Κουλιεράκη: «Είναι ιδανικός για το αγωνιστικό στυλ του Γκασπερίνι»

Με αφορμή το ενδιαφέρον της Ρόμα για τον Κωνσταντίνο Κουλιεράκη, ο Ζοσέ Μπότο μίλησε στο siamolaroma.it και αναφέρθηκε σε όλα τα αγωνιστικά χαρακτηριστικά του πρώην αμυντικού του ΠΑΟΚ που ταιριάζουν με το παιχνίδι του Τζιαν Πιέρο Γκασπερίνι.

Ο πρώην αθλητικός διευθυντής του Δικεφάλου του Βορρά τοποθετήθηκε σχετικά με την υπόθεση του στόπερ της Βόλφσμπουργκ, ο οποίος φέρεται να έχει συμφωνήσει με τους Ρωμαίους όπως αναφέρει ο Ιταλός δημοσιογράφος, Αλφρέντο Πεντουλά. Συγκεκριμένα, ο Μπότο αποθέωσε τον Κουλιεράκη εκθειάζοντας τόσο το ταλέντο του νεαρού ποδοσφαιριστή όσο και την εργατικότητά του, ενώ έδωσε και τη δική του οπτική σχετικά με το αν ταιριάζει με το αγωνιστικό στυλ του προπονητή της Ρόμα, Τζιαν Πιέρο Γκασπερίνι.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Ζοσέ Μπότο:

«Ο Κωνσταντίνος έκανε το ντεμπούτο του υπό τις οδηγίες μου. Είναι ένας κορυφαίος αμυντικός με τεράστια περιθώρια βελτίωσης. Γι' αυτό θα μπορούσε να αναδειχθεί υπό τις οδηγίες του Γκασπερίνι».

«Νομίζω ότι είναι έτοιμος για το μεγάλο βήμα προς τη Serie A. Τον γνωρίζω πολύ καλά. Είναι ένας πολύ σοβαρός, προσεκτικός τύπος που εργάζεται σκληρά κάθε μέρα. Έχει μεγάλη σωματική δύναμη, ξέρει πώς να παίζει άψογα, αμύνεται επιθετικά και σίγουρα ανέπτυξε αυτές τις ιδιότητες στη Γερμανία. Είναι πολύ καλός στις μονομαχίες και επίσης αξιοπρεπής στο παιχνίδι με τις άμυνες, αλλά νομίζω ότι είναι τέλειος ως αριστερός σέντερ μπακ σε μια άμυνα τριών παικτών».

«Νομίζω ότι είναι ιδανικός για το σύστημα του Γκασπερίνι, αλλά δεν τον βλέπω ως εξτρέμ ή πέμπτο μέσο. Ο ρόλος του είναι αμυντικός και αν η Ρόμα τον διαπραγματεύεται, σίγουρα έχει δίκιο να το κάνει, επειδή έχει τεράστια περιθώρια βελτίωσης».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ