Μπενίτεθ: «Το επίπεδο των γνώσεων των Ισπανών τεχνικών είναι ανώτερο»

Ο πρώην τεχνικός του Παναθηναϊκού μίλησε για τους δύο συμπατριώτες του που βρίσκονται στον μεγάλο τελικό του Champions League
Μπενίτεθ: «Το επίπεδο των γνώσεων των Ισπανών τεχνικών είναι ανώτερο»

Ο Ράφα Μπενίτεθ παραχώρησε συνέντευξη ενόψει του μεγάλου τελικού του Champions League ανάμεσα στην Παρί Σεν Ζερμέν και την Άρσεναλ, μιλώντας με τα καλύτερα λόγια για τους δύο συμπατριώτες του, που βρίσκονται στους πάγκους των δύο φιναλίστ.

Ο πρώην προπονητής του Παναθηναϊκού τόνισε ότι η παρουσία του Λουίς Ενρίκε και του Μικέλ Αρτέτα στον τελικό της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης επιβεβαιώνει ότι οι Ισπανοί προπονητές βρίσκονται στο υψηλότερο επίπεδο.

«Ό,τι κι αν γίνει, ένας συμπατριώτης μου θα κατακτήσει το τρόπαιο ο Λουίς Ενρίκε ή ο Αρτέτα. Είναι η επιβεβαίωση ότι το επίπεδο των Ισπανών προπονητών είναι πολύ υψηλό. Το επίπεδο των γνώσεών τους είναι ανώτερο.

Μετά η ικανότητα προσαρμογής, ήταν και χαρακτηριστικό της δικής μου καριέρας, από την Premier League μέχρι τη Serie A. Σκέφτομαι τις πορείες των Γκουαρδιόλα, Έμερι, Ιραόλα ή Φάμπρεγας, πέρα από εκείνες των Λουίς Ενρίκε και Αρτέτα. Ισπανοί προπονητές στην κορυφή σε διαφορετικές χώρες», δήλωσε αρχικά ο Ισπανός τεχνικός.

Στη συνέχεια ρωτήθηκε αν έχουν ομοιότητες οι Ενρίκε και Αρτέτα: «Ο καθένας έχει τη δική του προσωπικότητα και διαφορετικό τρόπο να αντιλαμβάνεται το επάγγελμα. Κοινά τους στοιχεία είναι η μεγάλη προσοχή στη λεπτομέρεια και η σκληρή δουλειά για να βελτιώνονται συνεχώς».

Για τους παίκτες-κλειδιά του τελικού: «Ο Κβαρατσχέλια και ο Σάκα – αν έχει αναρρώσει – στην επίθεση. Ο Βιτίνια και ο Ράις στο κέντρο. Ο Γκάμπριελ στις στημένες φάσεις».

Τέλος, αναφέρθηκε στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση κι αν του λείπει: «Είναι ένα θεαματικό περιβάλλον: γήπεδα, αγωνιστικοί χώροι, οργάνωση. Και το επίπεδο των παικτών είναι εξαιρετικά υψηλό. Όλοι θέλουν πάντα να παίζουν εκεί».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ