Εντυπωσιακά φαίνεται πως είναι τα ευρήματα ανάλυση του DNA του Αδόλφου Χίτλερ, την οποία πραγματοποίησαν ερευνητές του Πανεπιστημίου του Πότσδαμ.
Όπως αποκαλύπτει η ερευνητική ομάδα, που άντλησε βιολογικό υλικό από ίχνη αίματος από τον καναπέ όπου αυτοκτόνησε ο δικτάτορας της ναζιστικής Γερμανίας έπασχε από το σύνδρομο Kallmann, το οποίο αποτελεί μία σπάνια γενετική πάθηση που σχετίζεται με τη μη ολοκληρωμένη ορμονική ωρίμανση, που κατά πάσα πιθανότητα δυσχέρανε τη σεξουαλική του ζωή και τις σεξουαλικές του σχέσεις.
Μάλιστα, η συγκεκριμένη πάθηση κάνει λόγο για πιθανότητες εμφάνισης μικροφαλλίας, επιβεβαιώνοντας αφηγήσεις από τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, σύμφωνα με τις οποίες δεχόταν συχνά χλευαστικά σχόλια για το μέγεθος των γεννητικών του οργάνων, αλλά και την ιατρική γνωμάτευση περί κρυψορχίας, την οποία και ο ίδιο απέκρυπτε. Ταυτόχρονα, οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι η νέα γενετική ανάλυση κάνει λόγο για νευροαναπτυξιακές ή ψυχικές διαταραχές. «Η βιολογία του δεν τον βοήθησε. Δεν μπορούμε να κάνουμε διάγνωση εκ των υστέρων, αλλά είναι πιθανό οι γνωστικές του λειτουργίες να επηρεάστηκαν. Βασίζομαι στη συμπεριφορά του όσο και στα γονίδιά του για να το πω αυτό», ανέφερε ο δρ. του Πανεπιστημίου του Κέιμπριτζ, Άλεξ Τσομπανίδης.
Στο μεταξύ, η καθηγήτρια Κινγκ προσέθεσε με έμφαση ότι εάν ο Χίτλερ έβλεπε ο ίδιος τα αποτελέσματα του DNA του, σχεδόν σίγουρα θα είχε στείλει τον εαυτό του στους θαλάμους αερίων, αν και τόνισε ότι πρόκειται για μια εκ των υστέρων ανάλυση.