Μέσι: Ακαδημαϊκό ίδρυμα της Λατινικής Αμερικής τον απονέμει τη διάκριση «Doctor Messi»
Από την δόξα των γηπέδων στα ακαδημαϊκά έδρανα. Ο Λιονέλ Μέσι ετοιμάζεται να προσθέσει μία ξεχωριστή διάκριση, καθώς το Πανεπιστήμιο του Μπουένο Άιρες, αποφάσισε ομόφωνα να του απονείμει τον τίτλο του επίτιμου διδάκτορα, Doctor Honoris Causa (UBA), την υψηλότερη τιμητική διάκριση του ιδρύματος.
Γράφει ο Γιώργος Ελευθεριάδης
Η τελετή θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 6 Οκτωβρίου. Η ημερομηνία είναι συναισθηματικά φορτισμένη, καθώς είναι λίγες ώρες πριν από το τελευταίο παιχνίδι του 39χρονου σταρ με τη φανέλα τη φανέλα της εθνικής Αργεντινής, απέναντι στο Μπενίν στο «Μονουμεντάλ». Η λαχτάρα του κοινού για το αποχαιρετιστήριο ματς ήταν τέτοια που τα 85.000 εισιτήρια εξαντλήθηκαν μέσα σε 90 λεπτά,
Η Επιλογή του UBA, ενός από τα πιο ιστορικά και αναγνωρισμένα ακαδημαϊκά ιδρύματα της Λατινικής Αμερικής, με πέντε νομπελίστες να έχουν περάσει από αυτό, φανερώνει το αντίκτυπο του Μέσι πέρα από τον αθλητισμό. Το Ανώτατο Συμβούλιο του πανεπιστημίου και ο πρύτανης Ρικάρντο Γκέλπι, υπογράμμισαν ότι η βράβευση δεν αφορά μόνο τα αθλητικά επιτεύγματα, αλλά το ήθος, την ταπεινότητα την επιμονή και τον μοναδικό τρόπο με τον οποίο εκπροσώπησε την πατρίδα του, καθιστώντας τον σύμβολο την εθνικής ταυτότητας της Αργεντινής.
Η αναγνώριση αυτή εντάσσεται σε ένα ευρύτερο κύμα τιμών, καθώς η ομοσπονδία της χώρας αποφάσισε ακόμη και τη διακοπή των τοπικών αγώνων στο 10ο λεπτό ως φόρο τιμής στο θρυλικό του νούμερο.
Μετά από 207 συμμετοχές, 125 γκολ, την κατάκτηση του Μουντιάλ 2022 και δύο Copa America, ο Λιονέλ Μέσι ολοκληρώνει τη διεθνή του πορεία. Η Αργεντινή τον αποχαιρετά όχι μόνο ως κορυφαίο ποδοσφαιριστή, αλλά πλέον και ως «Doctor Messi», τιμώντας την προσφορά του στην χώρα.