Μαρκόπουλος: «Πετύχαμε το στόχο μας»

Μαρκόπουλος: «Πετύχαμε το στόχο μας»

Aφού ευχαρίστησε τους συνεργάτες του, αλλά και την "ασπρόμαυρη" διοίκηση, ο Σούλης Μαρκόπουλος έκανε ένα "μίνι" απολογισμό λίγο μετά το τέλος του αγώνα με τον Άρη.

 

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

 

«Ο Άρης είναι μία πολύ σκληρή ομάδα, με στόχους μέσα στο γήπεδο. Μας προβλημάτισε αρκετά. Πρέπει να δώσω συγχαρητήρια στους παίκτες μου, είχαμε μία πάρα πολύ καλή χρονιά. Αποχώρησαν δύο παίκτες κατά τη διάρκεια της σεζόν, είχαμε τραυματισμούς και αναγκαστήκαμε να παίξουμε χωρίς τον πρώτο επιθετικό ριμπάουντερ του πρωταθλήματος στα πλέι οφ. Θέλω να ευχαριστήσω τους συνεργάτες μου, τους κυρίους Μπούτσκο και Καλύβα, τον κύριο Γεωργοβασιλείου, τον κύριο Βαλιάνο, τον κύριο Σαμαρά. Τους ανθρώπους που μας πρόσεχαν και ήταν κάθε μέρα γύρω από την ομαδα, τον κύριο Σταυρόπουλο και κύριο Ζουρνατζίδη και φυσικά τη διοίκηση.


Ήταν μία δύσκολη χρονιά από πολλές απόψεις, αλλά η ομάδα πέτυχε το στόχο της. Δεν είναι σωστό να λέμε ότι η 3η θέση είναι το ταβάνι. Ξέρετε τι με στενοχώρησε στη σειρά με τον Άρη; Ότι τα γήπεδα ήταν άδεια, του Άρη λόγω της τιμωρίας, ενώ το γήπεδο μας δεν είχε τον κόσμο που περιμέναμε. Ο κόσμος είναι αυτός που φτιάχνει τις ομάδες, θέλουμε τον υγιή κόσμο στα γήπεδα. Έχουμε μείνει στην εικόνα του Ολυμπιακού και του Παναθηναικού να είναι μπροστά. Κάτι πρέπει να αλλάξει. 



Οι προσπάθειες που κάνουν οι διοικήσεις της ομάδας μας, αλλά και του Άρη είναι πάρα πολύ μεγάλες. Εγώ είμαι τεχνικός, δεν μπαίνω στα οικονομικά προβλήματα, άλλοι τρέχουν κάθε μέρα. Αλλά από εκεί και πέρα κάποια στιγμή είπα ότι αυτό το πράγμα πρέπει κάποτε να αλλάξει», ανέφερε ο κόουτς του «Δικεφάλου», ενώ αναφορικά με τη διαιτησία, σχολίασε:

 

«Είχα πει ότι δεν μπορώ να καταλάβω πως παίζουν οι διαιτητές. Στο παιχνίδι με Παναθηναικό γίνονταν μάχες και δεν σφύριζαν τίποτα».

 

Στην κατάκτηση της 3ης θέσης και τη σημασία της στάθηκε ο Γιώργος Δέδας, μιλώντας στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου.


"Σήμερα κάναμε κάποια λάθη στον αιφνιδιασμό, αλλά όταν το ματς πάει τόσο κλειστά, μία άμυνα και ένα σουτ κρίνει το παιχνίδι. Το καλό είναι ότι τα ματς που κρίθηκαν στις λεπτομέρειες, τα κερδίσαμε. Το ομαδικό κίνητρο είναι αυτό που ξέρουμε, η 3η θέση, γιατί δίνει το εισιτήριο για τους ομίλους του Eurocup. Σημαντικό ή ασήμαντο, αυτό έχουμε. Η ομάδα αποτελείται από επαγγελματίες και χαρακτήρες που θέλουν να κερδίζουν. Θέλαμε πολύ να κερδίσουμε. Θέλαμε τη νίκη, για να πάμε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα στα σπίτια και τις οικογένειες μας, όσο το δυνατόν πιο γρήγορα, γιατί μας έλειψαν πολύ φέτος. Ανταγωνιστικά ματς πάντα υπάρχουν, τώρα σε βάθος χρόνου μέσα στη χρονιά, είναι πολύ δύσκολο να περάσεις τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό. Σε μία εβδομάδα να τους κερδίσεις τρεις φορές είναι πολύ δύσκολο αυτή τη στιγμή".