Μαρκόπουλος: «Γιατί όχι σε μια καλή πρόταση;»

Μαρκόπουλος: «Γιατί όχι σε μια καλή πρόταση;»

Ο Σούλης Μαρκόπουλος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να αποχωρήσει από τον ΠΑΟΚ, αν φτάσει στα χέρια μία καλή πρόταση. 

 

Ο έμπειρος κόουτς μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στο θέμα της παραμονής του στον "Δικέφαλο" δίχως να δώσει μια σαφή απάντηση (σ.σ. θυμίζουμε πως έχει συμβόλαιο για άλλα τέσσερα χρόνια).

 

Ακόμη ρωτήθηκε για τον Παναθηναϊκό  και για το αν στα 66 του χρόνια θα ήταν ανοιχτός στο να δεχθεί μία πρόταση από άλλη ομάδα.

 

Γι' αυτό το τελευταίο τόνισε: "Γιατί όχι, αν είναι μία καλή πρόταση γιατί να μην την εξετάσω;". Όσο για το αν θα μείνει στον "Δικέφαλο"; "Θα δούμε, εξαρτάται από το πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα, τι θέλουμε να κάνουμε".

 

Ο έμπειρος προπονητής μίλησε στον ΟΤΕ ΤV  και στον Βασίλη Σκουντή είπε μεταξύ άλλων για: 



...τον Χάρη Μαρκόπουλο και την απόφασή του να δουλέψει ως πρώτος προπονητής στον Κόροιβο: «Είναι πολύ ευχάριστο να βλέπεις τον γιο σου να προοδεύει σε αυτό που θέλει να κάνει. Σίγουρα είναι δύσκολο να πετύχει, αλλά όπως συμβαίνει και σε κάθε δουλειά, αν την αγαπάς, θα πετύχεις. Η απόφαση ήταν δική του. Εγώ του είπα τα θετικά και τα αρνητικά σημεία. Εκείνος στάθμισε τους παράγοντες, αποφάσισε και του ευχήθηκα κάθε επιτυχία».


...την 3η θέση που πήρε ο ΠΑΟΚ κι αυτή ισοδυναμεί με ένα... πρωτάθλημα: «Σίγουρα με τις δυνατότητες που έχουν ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός, είναι μια επιτυχία. Φέτος ήταν μία δύσκολη περίοδο για τον ΠΑΟΚ. Πετύχαμε αυτόν τον άθλο μέσα από τραυματισμούς. Με την πολλή δουλειά που έκαναν οι παίκτες βγήκε η επιτυχία»



...αν ο ΠΑΟΚ θα μπορούσε να... χτυπήσει περισσότερο τον Παναθηναϊκό στους ημιτελικούς: «Πιστεύω πως για να βρεις την δύναμη να χτυπήσεις τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό, πρέπει να διατηρήσεις το ρόστερ για 2-3 χρόνια, να το συμπληρώνεις και να τους βρεις στο κατάλληλο σημείο, καθώς ο Παναθηναϊκός και ο Ολυμπιακός έχουν από τους καλύτερους παίκτες στην Ευρώπη».



...την πιθανή είσοδο  του Ιβάν Σαββίδη στην ΚΑΕ: «Αυτά τα ξέρουν οι διοικούντες, εγώ λέω τι θα μπορούσε να γίνει…»



...την σχολή των προπονητών από την πρώην Γιουγκοσλαβία
: «Είναι μία πολύ καλή σχολή. Εχει δώσει πάρα πολλά στο ευρωπαϊκό μπάσκετ και βοήθησε το ελληνικό μπάσκετ. Τα τελευταία χρόνια έχουν αρχίσει οι Ελληνες προπονητές και αλλάζουν την στόφα του ελληνικού μπάσκετ».



...το καλό κλίμα στον ΠΑΟΚ: «Για να πας καλά, πρέπει όλα να πηγαίνουν καλά. Δεν γίνεται μία ομάδα να παίζει καλά και να μην διοικείται σωστά. Ο καθένας από το δικό του πόστο, βοηθάει την ομάδα... Τις περισσότερες φορές αυτό που προσπαθούσαμε να βγάλουμε στο γήπεδο, έδειχνε υγεία». 



...το αν θα... μετακομίσει σε άλλον πάγκο: «Αυτό θα δείξει από το πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα. Αυτό θα φανεί στο μέλλον...» 


...το τι θα κάνει να δεχθεί μια καλή πρόταση: «Γιατί όχι; Αν έρθει κάποια καλή πρόταση, όλα είναι μέσα στο παιχνίδι». 



...το ότι δεν έχει κοουτσάρει στην Ευρωλίγκα και την Εθνική, ενώ είναι από τους καλύτερους Ελληνες προπονητές: «Το θέμα είναι οι περιστάσεις και το timing που δεν επέτρεψαν να συμβεί κάτι τέτοιο»



...το highlight της καριέρας του: «Πιστεύω πως η κατάκτηση του Κυπέλλου Κόρατς στην Τεργέστη ήταν μία μέρα που θα μείνει στην μνήμη μου». 



...τη μεγαλύτερη αλλαγή που έχει παρατηρήσει στο μπάσκετ κατά την διάρκεια της καριέρας του
: «Εγινε πιο γρήγορο με τα 24''. Αυτό το στοιχείο αλλάζει και τους προπονητές. Οι παίκτες πρέπει να αποφασίζουν πολύ γρήγορα και κάτω από μεγάλη πίεση. Αυτό αλλάζει και τον προπονητή». 



...το αν υπήρξε φέτος στιγμή που... ζορίστηκαν τα πράγματα στον ΠΑΟΚ: «Οταν ο Χαραλαμπίδης χτύπησε, άλλαξε τελείως η φιλοσοφία. Ο Χαραλαμπίδης με την εμπειρία του βοηθούσε στην αντιμετώπιση δύσκολων καταστάσεων. Μετά χρειάστηκε να βρούμε τις ισορροπίες μέσα στο γήπεδο». 



...το αν ήταν... πολυτέλεια η συμμετοχή του ΠΑΟΚ στο Eurocup:
 «Στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι ομάδες για να φτιάξουν ρόστερ, η συμμετοψή στους ευρωπαϊκούς αγώνες είναι δέλεαρ. Μέσα από τους ευρωπαϊκούς αγώνες οι παίκτες έχουνε μεγαλύτερη εμπιστοσύνη και στα πόδια και στους συμπαίκτες του. Το μικρό ρόστερ, όμως, ήταν ένα από τα προβλήματα που έπρεπε να αντιμετωπίσουμε». 



...αν πίστευε πως η Καρσίγιακα, την οποία ο ΠΑΟΚ νίκησε στην δεύτερη παράταση στην Σμύρνη, θα κατακτούσε το πρωτάθλημα: «Οχι, δεν το πίστευα. Σίγουρα έχει καλούς παίκτες. Παίζει ένα ιδιόρυθμο μπάσκετ και αν τους δώσεις χώρο μπορεί να σε σκοτώσουν. Εχει πολύ ένθερμο κοινό, αλλά δεν συνέβη τίποτα στο γήπεδο και στο τέλος χειροκρότησαν τους Ελληνες». 



...το αν υπάρχει περισσότερη εμπιστοσύνη στους νέους παίκτες: «Πρέπει να προσέξουμε τους νέους παίκτες που θα αποτελέσουν το μέλλον του μπάσκετ. Σίγορα η πίεση του αποτελέσματος δεν βοηθάει στην χρησιμοποίησή τους. Αυτό πρέπει να αλλάξει. Σίγουρα υπάρχουν παίκτες που πρέπει να τους δοθούν ευκαιρίες».



...το τι τον χαρακτηρίζει ως προπονητή:
 «Οι παίκτες πρέπει να κάνουν αυτό που τους ζητάμε. Συζητάω μαζί τους, σκέφτομαι αυτά που λένε, αλλά στο τέλος πρέπει να κάνουν αυτό που ζητάει η ομάδα».