Μαντούρο: «Φέτος απαιτώ πολλά από τον εαυτό μου»

Μαντούρο: «Φέτος απαιτώ πολλά από τον εαυτό μου»

Για την πορεία της προετοιμασίας και το μέλλον της ομάδας ενόψει της νέας σεζόν μίλησε ο Χέντβιχες Μαντούρο στους απεσταλμένους των μέσων ενημέρωσης που καλύπτουν την προετοιμασία του ΠΑΟΚ στην Ολλανδία.

 

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗΝ ΟΛΛΑΝΔΙΑ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΖΑΪΡΗΣ

 

Αναλυτικά όσα είπε:

 

Για το ξεκίνημα της προετοιμασίας: «Βρισκόμαστε εδώ με έναν πολύ καλό προπονητή, προπονούμαστε σκληρά, όμως, έχουμε στο πρόγραμμα και πολύ μπάλα. Ο προπονητής έχει ξεκάθαρες ιδέες για το ποδόσφαιρο. Μου αρέσει το στυλ αυτό. Θέλω να έχουμε την μπάλα, μου θυμίζει την σχολή του Άγιαξ που θέλαμε να έχουμε την κατοχή της μπάλας και όταν την χάναμε πιέζαμε για να την επανακτήσουμε. Ελπίζω να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό για να βοηθήσω την ομάδα».

 

Για το χτίσιμο της ομάδας από την αρχή: «Δεν είναι εύκολο να συμβεί αυτό. Πρέπει να φτιάξουμε από την αρχή ένα νέο σύνολο με δομή. Για να πετύχει η ομάδα είναι πολύ σημαντικό αυτό. Πρέπει να φτιάξουμε ξανά μια νέα ομάδα με νέο προπονητή, να προσαρμοστούμε στο στυλ και την φιλοσοφία του. Δεν είναι εύκολο να γίνει αυτό σε λίγες ημέρες. Δείτε την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ που έδωσαν στο νέο προπονητή τρία χρόνια, ξόδεψαν 200 εκατομμύρια και ήταν χαρούμενοι που τερμάτισαν στην τέταρτη θέση. Δεν πρέπει να αλλάζουμε συνεχώς παίκτες και προπονητή. Αυτό ήταν το μεγαλύτερο πρόβλημα του ΠΑΟΚ τα προηγούμενα χρόνια. Δεν είχαμε έναν προπονητή που θα αρχίσει και θα τελειώσει την σεζόν».

 

Για τα προβλήματα που αντιμετώπισε πέρσι: «Το τελευταίο 1,5 χρόνο είχα πολλούς τραυματισμούς. Όταν επέστρεφα από τραυματισμό πάντα κάτι καινούργιο προέκυπτε και δεν ήμουν στο επίπεδο που είχα συνηθίσει και αυτό είχε να κάνει με το στυλ παιχνιδιού. Τώρα που θέλουμε να παίξουμε διαφορετικά με πολύ κατοχή μπάλας θεωρώ ότι θα είμαι καλύτερος γιατί δεν ήμουν συνηθισμένος σε τρόπο παιχνιδιού με μακρινές μπαλιές. Αν καταφέρω και μείνω υγιής μπορώ να είμαι πιο σημαντικός σε σχέση με πέρσι. Προσπαθώ για το καλύτερο και αν έχω την υγεία μου θα πάμε πολύ καλύτερα».

 

Για τις συζητήσεις του με Άρνεσεν και Τούντορ: «Από τις συζητήσεις είναι ξεκάθαρο πως μου δείχνουν εμπιστοσύνη λόγω εμπειρίας. Γνωρίζω το στυλ παιχνιδιού και απαιτώ πολλά από εμένα. Δεν υπάρχουν δικαιολογίες. Πρέπει να βοηθήσω την ομάδα, να ζητήσω περισσότερα από εμένα. Είναι ένα σύστημα που μου ταιριάζει και μπορούμε να πετύχουμε».

 

Για την κακή περσινή σεζόν: «Από το Γενάρη και μετά δεν είχαμε φρεσκάδα και ψυχολογικά η ομάδα δεν ήταν δυνατή. Ήταν σαν να έφυγε η σπίθα από μέσα μας και μέσα στα αποδυτήρια δεν είχαμε καλή ψυχολογία. Μπήκαμε σε μία αρνητική ψυχολογία που ακόμη και όταν κερδίζεις το νιώθεις ότι έρχεται και όταν κάποια στιγμή έρχεται το άσχημο αποτέλεσμα είναι δύσκολο να επιστρέψεις στην κατάσταση που ήσουν πριν. Δεν μπορούσαμε να είμαστε δυνατοί και ήταν κρίμα και για την ομάδα και για τον κόσμο, γιατί στα τελευταία, σημαντικά παιχνίδια της σεζόν δεν καταφέραμε να είμαστε αυτοί που έπρεπε».

 

Για το ματς με την Λοκομοτίβα: «Παίζουμε με μια καλή ομάδα, όμως, πιστεύω πως θα έχουμε τις ευκαιρίες για να κερδίσουμε και να ανταποκριθούμε. Έχουμε καλούς παίκτες, καλούς παίκτες που επέστρεψαν από δανεισμό. Πλέον, μπορούμε να παίξουμε διαφορετικά με δύο φορ και έχουμε πολύ ποιοτικούς παίκτες από την μέση και μπροστά. Δεν ξέρω πόσο καιρό θα λείψει ο Κλάους. Όμως, πρέπει να είμαστε έτοιμοι να καλύψουμε το κενό. Δεν υπάρχουν δικαιολογίες. Κάθε ομάδα θέλει ενίσχυση και παίκτες, αυτό, όμως, είναι θέμα της ομάδας».

 

Για τα πρωτοσέλιδα του ολλανδικού Τύπου ως προς την κατάσταση στην Ελλάδα: «Δεν πρόλαβα να δω τίποτα, αφού ήταν νωρίς η προπόνηση. Πρέπει να βρεθεί λύση για τον ελληνικό λαό. Μου αρέσει η Ελλάδα και η Θεσσαλονίκη και θέλω το καλύτερο. Δεν θέλω να υποφέρει ο κόσμος από τις αποφάσεις της όποιας κυβέρνησης. Ελπίζω να βρεθεί σύντομα μια λύση για όλους».

 

Για τη σημασία της δομής σε μία ομάδα: «Η δομή σε μία ομάδα θα πρέπει να είναι σαν το χτίσιμο ενός σπιτιού. Θα πρέπει να βάλεις γερά θεμέλια και με τον κύριο Άρνεσεν και τον Ιγκόρ Τούντορ αυτό θα γίνει. Θα τους δώσουν χρόνο για να φτιάξουν μία πολύ καλή ομάδα. Αν δεν έχεις βάλει βάσεις, το σπίτι μπορεί να πέσει. Με τον κύριο Άρνεσεν και τον Τούντορ που έχει ξεκάθαρες ιδέες στο παιχνίδι, θα ξέρει ο καθένας τι πρέπει να κάνει και δε θα υπάρχουν δικαιολογίες. Όλοι θα ξέρουν ότι αυτός θα είναι ο ΠΑΟΚ, αυτή θα είναι η φιλοσοφία της».

 

Για τον κόσμο: «Θα τους έλεγα να έρθουν στο γήπεδο. Γιατί στο τέλος της ημέρας είμαστε όλοι μία οικογένεια. Όταν έχεις προβλήματα πρέπει να ελπίζεις ότι θα έρθει η λύση. Εμείς κάνουμε την αυτοκριτική μας και οι οπαδοί θα πρέπει να είναι στην κερκίδα, δίπλα μας. Αν η σχέση της ομάδας με τον κόσμο είναι αυτή που πρέπει, θα είμαστε η πιο δυνατή ομάδα στην Ελλάδα».

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ