Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Ο Φερνάντες τα... έχωσε σε Κάρικ
Βαθιά κρίση διανύει η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η οποία γνώρισε βαριά ήττα με 4-1 από την Κόμο εκτός έδρας, μεγαλώνοντας το αρνητικό σερί της σε επτά παιχνίδια χωρίς νίκη (4 ήττες, 3 ισοπαλίες). Το κλίμα για τον Μάικλ Κάρικ είναι κάτι παραπάνω από βαρύ, με την αμφισβήτηση να προέρχεται πλέον ανοιχτά και από τα αποδυτήρια.
Μετά τη λήξη της αναμέτρησης, ο αρχηγός των «κόκκινων διαβόλων», Μπρούνο Φερνάντες, εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για την αγωνιστική προσέγγιση της ομάδας, ρίχνοντας την ευθύνη στις τακτικές επιλογές του προπονητικού επιτελείου. Ο Πορτογάλος μέσος τόνισε πως η απόφαση να μην ασκείται ψηλό πρέσινγκ και να δίνονται χώροι στους αντιπάλους αποτελεί εντολή του πάγκου. Όπως χαρακτηριστικά επισήμανε, όταν δίνεις αυτοπεποίθηση και χώρο σε τέτοιες ομάδες, το πληρώνεις ακριβά, υπογραμμίζοντας ότι οι ποδοσφαιριστές οφείλουν να δείχνουν μεγαλύτερη γενναιότητα και να ρισκάρουν περισσότερο υπό πίεση.
Από την πλευρά του, ο Μάικλ Κάρικ ανέλαβε την πλήρη ευθύνη για το απογοητευτικό αποτέλεσμα, έσπευσε όμως να επισημάνει ότι η τακτική από μόνη της δεν αρκεί. Ο Άγγλος τεχνικός τόνισε πως αν οι παίκτες δεν βγάλουν ένταση και δεν τρέξουν μέσα στο γήπεδο, καμία στρατηγική δεν μπορεί να φέρει αποτέλεσμα. Η πίεση προς το πρόσωπό του κορυφώνεται, την ώρα που η ομάδα δείχνει ασύνδετη και προβληματική σε όλες τις γραμμές, με το μέλλον του στον πάγκο να κρίνεται εξαιρετικά αβέβαιο.
Αναλυτικά τι είπε ο Πορτογάλος μεσοεπιθετικός:
«Είναι απόφαση του προπονητικού επιτελείου να μην πιέζουμε τους αντιπάλους σε προσωπικό μαρκάρισμα και μερικές φορές να αφήνουμε χώρους στην πλάτη της άμυνας, προσπαθώντας να ανακτήσουμε την μπάλα περιμένοντας τον αντίπαλο. Ωστόσο, κάποιες φορές, όταν δίνεις χώρο σε αυτές τις ομάδες, αποκτούν αυτοπεποίθηση. Αυτό είναι κάτι που πρέπει να εξετάσουν ο προπονητής και το επιτελείο του, όχι εγώ. Μερικές φορές πρέπει να δείχνεις μεγαλύτερη τόλμη υπό πίεση, να ρισκάρεις πιέζοντας ψηλά και να κάνεις τον αντίπαλο να αισθάνεται άβολα. Όποια τακτική κι αν ακολουθείς, αν δεν τρέχεις, αν δεν κινείσαι προς τα μπροστά και δεν επιστρέφεις προς τα πίσω, δεν πρόκειται να κερδίσεις»», δήλωσε.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Η εντολή στον Δουβίκα για... fair play στη Γιουνάιτεντ: «Του είπα να μην τρέχει άλλο»
- Champions League: Τιτανομαχία χωρίς νικητή στο Μόναχο-Το απόλυτο η Ρεάλ, σεφτέ για την Ίντερ
- Με γκολ του Δουβίκα η Κόμο διέλυσε τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ–Διπλό της Γαλατασαράι στη Λιλ
- Δεν μάσησε τα λόγια του ο Κάραγκερ προς τον Φερνάντες για το κράξιμο σε Κάρικ