Νωπές είναι οι μνήμες, παρότι πέρασαν έξι χρόνια από τότε, του επεισοδίου στο οποίο ενεπλάκη ο Χάρι Μαγκουάιρ επί ελληνικού εδάφους.
Ο άσος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ βρισκόταν στη Μύκονο για τις διακοπές του, όταν πρωταγωνίστησε σε επεισόδιο με αστυνομικούς, με τον ίδιο να κατηγορείται για ξυλοδαρμό, αντίσταση κατά της αρχής αλλά και απόπειρα δωροδοκίας.Έπειτα από τέσσερις αναβολές, οι δικαστές τελικά αποφάσισαν να κρίνουν ένοχο τον ποδοσφαιριστή της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και να τον καταδικάσουν σε ποινή φυλάκισης 15 μηνών με αναστολή.
Η αγγλική σελίδα «The Sun», έφερε στο φως νέα στοιχεία για την υπόθεση, τονίζοντας ότι ο Μαγκουάιρ είχε τη δυνατότητα να πληρώσει 50 χιλιάδες δολάρια και να κλείσει οριστικά η υπόθεση, βάζοντας τέλος στη δικαστική του περιπέτεια, όμως ο ίδιος αρνήθηκε.
Με αυτόν τον τρόπο ήθελε να αποδείξει πέραν πάσης αμφιβολίας την αθωότητα του, την οποία υπερασπίζεται μέχρι και σήμερα.
Σύμφωνα με το αγγλικό μέσο, οι δικηγόροι των αστυνομικών που εμπλέκονται στην υπόθεση, πρότειναν τον εν λόγω... συμβιβασμό στον διεθνή αμυντικό.
«Του πρότειναν να κλείσει η υπόθεση αν πληρώσει 50 χιλιάδες δολάρια.
Εκείνος προτιμά να κριθεί ένοχος παρά να δεχθεί τον συμβιβασμό.
Δεν έχει
σκοπό ούτε να απολογηθεί ούτε να πληρώσει και θέλει να καθαρίσει το
όνομα του.
Θα φτάσει μέχρι και το ανώτατο δικαστήριο αν χρειαστεί», τόνισε άνθρωπος που παρακολουθεί στενά την υπόθεση.