Η μαφία του ποδοσφαίρου οδηγεί σε παραίτηση την ΚΕΔ

Η μαφία του ποδοσφαίρου  οδηγεί σε παραίτηση την ΚΕΔ

Γράφει ο: ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΚΥΡΤΣΟΣ

  

Βράδυ Παρασκευής. Δύο άγνωστοι άντρες, ο ένας με κράνος, χτυπούν επίμονα το κουδούνι του Γιάννη Τσαχειλίδη. Το μέλος της ΚΕΔ, βγαίνει στο μπαλκόνι μαζί με τα παιδιά του, που ακούνε τα χαρακτηριστικά λόγια. «Θα σε γαμ..., δεν γλιτώνεις, όπου και να πας θα σε βρούμε», του λένε και αποχωρούν. Ο κ. Τσαχειλίδης καταγγέλει το περιστατικό στην αστυνομία.

 

Ενημέρωνει άμεσα Μπίκα και Καλύβα, οι οποίοι γνωστοποιούν στην Επιτροπή Εξομάλυνσης πως κάτω από αυτές τις συνθήκες δεν μπορούν να συνεχίσουν τη δουλειά τους στην ΚΕΔ. Η μαφία του ποδοσφαίρου χτύπησε ξανά. Είναι φανερό πως η νέα ΚΕΔ δεν είναι αρεστή σε κάποιους που ήθελαν να στείλουν το μήνυμα τους. Μέχρι και χθες βράδυ, ο κ. Κουτσοκούμνης, αλλά και ο κ. Κοντονής που ασχολείται ακόμη βεβαίως με τον χώρο του ποδοσφαίρου, προσπαθούσαν να μεταπείσουν τον κ. Μπίκα και τους συνεργάτες του, ξεκαθαρίζοντας παράλληλα πως θέμα ξένου αρχιδιαιτητή δεν τίθεται. Αν δεν τα καταφέρουν και με τον Βασσάρα να είναι εξαρχής αρνητικός, τότε.. το αδιέξοδο δεν είναι μακριά.

 

Με διακοπή και Grexit απειλεί η FIFA

 

Θέση φυσικά για το θέμα πήρε και η Επιτροπής Εξομάλυνσης που όρισε η FIFA. Κατέστησε λοιπόν σαφές πως σε περίπτωση που λάβουν χώρα ξανά τέτοια περιστατικά, τότε θα ανασταλεί η διεξαγωγή του συνόλου των εθνικών πρωταθλημάτων ποδοσφαίρου για όσο χρόνο κριθεί αναγκαίο. Μάλιστα κάτι τέτοιο θα συμβεί «έστω κι αν αυτό συνεπάγεται μελλοντικό αποκλεισμό των ομάδων μας από τις διεθνείς διοργανώσεις», όπως χαρακτηριστικά υπογραμμίζει. Ο κ. Κουτσοκούμνης σε σχόλιο στο Facebook έγραψε: «Το μωράκι ερωτά. Είναι ασφαλές να έρθω Ελλάδα;;; Την ενδιαφέρει η απάντηση...Εμείς αύριο θα πάμε παραλία».

 

Αντέδρασαν σχεδόν όλες οι ομάδες

 

Η πλειοψηφία των ΠΑΕ της Super League, καταδίκασαν την επίθεση στον Γιάννη Τσαχειλίδη, υπογραμμίζοντας πως άπαντες πρέπει να στηρίξουν αυτή την ΚΕΔ. Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός τόνισε ότι: «η εγκληματική οργάνωση επιβάλλει τους όρους της». Η ΠΑΕ ΑΕΚ αναρωτήθηκε: «Θα αφήσετε την καμόρα του ποδοσφαίρου να νικήσει»; Η ΠΑΕ Ολυμπιακός επισήμανε μεταξύ άλλων ότι: «το ποδόσφαιρο πρέπει να καθαρίσει από τις βδέλλες που πίνουν διαχρονικά το αίμα μας». Η ΠΑΕ Αστέρας Τρίπολης ξεκαθάρισε πως: «όλες οι ομάδες πρέπει να είναι με τις υγιείς δυνάμεις του ποδοσφαίρου».

 

ΠΑΟΚ: «Να μην επιτρέψουν στους εγκληματίες…»

 

Καυστική ήταν και η ανακοίνωση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ που αφού επισήμανε πως άπαντες πρέπει να συμμαχήσουν με τη νέα ΚΕΔ, βοηθώντας τη στο έργο της, τόνισε πως: «Μια μόλις μέρα μετά τους ορισμούς των διαιτητών, που για πρώτη φορά δεν προκάλεσαν την κοινή γνώμη και την κοινή λογική, καθώς απουσίαζαν όλοι οι ύποπτοι διαιτητές, οι υπεύθυνοι της νέας ΚΕΔ εκβιάστηκαν και απειλήθηκαν». Παράλληλα, ο Δικέφαλος υπογράμμισε: «Καλούμε την FIFA και την Επιτροπή Εξομάλυνσης να μην επιτρέψουν σε εγκληματίες να διαταραχθεί η διαδικασία εξυγίανσης που ξεκίνησε με την παρουσία τους, να αντιληφθούν για ποιόν λόγο βρέθηκαν στο ελληνικό ποδόσφαιρο μετά και το πρόσφατο παράδειγμα με την ΚΕΔ και να προχωρήσουν τάχιστα προς την εγκατάσταση της νομιμότητας και εν τέλει των εκλογών, που δημοκρατικά θα στείλει εκτός ποδοσφαίρου τα μέλη εγκληματικών οργανώσεων».

 

Θέμα διακοπής του Πρωταθλήματος θέτει η ΑΕΛ

 

Θέση πήρε και η ΠΑΕ Λάρισα, που υπογράμμισε ότι: «θα ζητήσει επίσημα από τον πρόεδρο της Super League, να θέσει θέμα διακοπής του πρωταθλήματος  στο Διοικητικό Συμβούλιο της Τετάρτης   λόγω της εγκληματικής ενέργειας κατά Τσαχειλίδη και της παραίτησης των κ.κ. Μπίκα και Καλύβα».

 

Σκληρό μήνυμα Βασιλειάδη

 

Με το «καλημέρα» ο νέος Υφυπουργός Γιώργος Βασιλειάδης, καλείται να διαχειριστεί μία πολύ δύσκολη κατάσταση. Χθες πάντως έστειλε το δικό του σκληρό μήνυμα, καθώς μεταξύ άλλων τόνισε: «Η άνανδρη προσπάθεια εκφοβισμού μέλους της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας της Ε.Π.Ο., η οποία συστήθηκε αμέσως μετά από τον διορισμό της προσωρινής Διοικούσας Επιτροπής της FIFA, αποδεικνύει με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο την προσπάθεια της «παράγκας» να επιβιώσει με κάθε μέσο. Η Κυβέρνηση δεν θα ανεχθεί ανάλογο φαινόμενο στο μέλλον και θα εφαρμόσει τις διατάξεις όπως συνέβη στο πρόσφατο παρελθόν».

 

Με το «καλημέρα» ο νέος Υφυπουργός Γιώργος Βασιλειάδης, καλείται να διαχειριστεί μία πολύ δύσκολη κατάσταση. Χθες πάντως έστειλε το δικό του σκληρό μήνυμα, καθώς μεταξύ άλλων τόνισε: «Η άνανδρη προσπάθεια εκφοβισμού μέλους της Κεντρικής Επιτροπής Διαιτησίας της Ε.Π.Ο., η οποία συστήθηκε αμέσως μετά από τον διορισμό της προσωρινής Διοικούσας Επιτροπής της FIFA, αποδεικνύει με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο την προσπάθεια της «παράγκας» να επιβιώσει με κάθε μέσο. Η Κυβέρνηση δεν θα ανεχθεί ανάλογο φαινόμενο στο μέλλον και θα εφαρμόσει τις διατάξεις όπως συνέβη στο πρόσφατο παρελθόν».

 

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ