Λουτσέσκου για νικηφόρο σερί, Ζαμπά και Απόλλωνα

Λουτσέσκου για νικηφόρο σερί, Ζαμπά και    Απόλλωνα

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου μίλησε στο συνδρομητικό κανάλι για την αυριανή αναμέτρηση με τον Απόλλωνα, τη νίκη στη Λευκορωσία αλλά και την κατάσταση της ομάδας του που ολοκληρώνει αύριο μια σειρά συνεχόμενων αγώνων.

 

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Ρουμάνος τεχνικός:

 

Για τον αγώνα της Πέμπτης και την εντυπωσιακή νίκη του ΠΑΟΚ: «Κρατώ την νίκη γιατί αυτή έχει σημασία. Όπως ήταν σημαντική η νίκη απέναντι στην ΑΕΚ και στον Ολυμπιακό. Αυτό έχει σημασία. Κρατάμε την ουσία. Ματς διαφορετικά το ένα από το άλλο, αλλά η δική μας ομάδα έδειξε καλή αντίδραση σε κάθε ματς και προσαρμόστηκε και πήρε τις νίκες σε διαφορετικούς τρόπους».

 

Για την εμφάνιση του Λέο Ζαμπά και την εντυπωσιακή παρουσία του στη Λευκορωσία: «Είναι ένα παιδί που θέλει να εξελιχθεί και να παίξει σε υψηλό επίπεδο. Όταν βλέπω ότι παρεκκλίνει θα πρέπει να είμαι εκεί εγώ για να τον βοηθώ και το ίδιο θέλω να κάνω με όλους τους παίκτες μου. Το πρόβλημα με τους νεαρούς ποδοσφαιριστές είναι να αποκτήσουν μια ισορροπία. Δηλαδή μετά από ένα πολύ καλό παιχνίδι, μπορεί να μην έχουν συγκέντρωση στο επόμενο ματς.  Ή να τους επηρεάσει μια κακή εμφάνιση. Για αυτό και πρέπει να είμαι εγώ αυτός που θα τους βοηθήσει να εξελιχθούν και να μάθουν».

 

Για τον Απόλλωνα και το ότι ήρθε στη Θεσσαλονίκη με νέο προπονητή: «Δεν θα είναι ένα εύκολο παιχνίδι. Πρώτα απ’ όλα γιατί βρίσκεται σε μια δύσκολη κατάσταση, χωρίς βαθμό και πρέπει να μάχεται σε κάθε παιχνίδι. Επίσης ο νέος προπονητής, ο Ματζουράκης είναι ένας πολύ έμπειρος προπονητής από την κατηγορία. Η αλλαγή προπονητή θα βοηθήσει ψυχολογικά τον Απόλλωνα ασχέτως αν έχει ελάχιστες μέρες κοντά στην ομάδα».

 

Για το πόσο έχει βοηθήσει την ομάδα οι πέντε νίκες στο Πρωτάθλημα και το διπλό στη Λευκορωσία: «Είναι μια μεγάλη περίοδος που η ομάδα παίρνει αποτελέσματα και αυτό μας βοηθά θετικά στο να προετοιμαζόμαστε για κάθε παιχνίδι που έρχεται. Όλα αυτά τα παιχνίδια μας έχουν βοηθήσει πολύ και στον τομέα της αυτοπεποίθησης ενώ πλέον έχουμε την ικανότητα και την εμπειρία να διαχειριζόμαστε τους αγώνες. Μας δίνει επίσης αυτό το σερί, την αίσθηση ότι είμαστε μια πολύ δυνατή ομάδα».

 

Για το αν είναι θετική η διακοπή του Πρωταθλήματος που ακολουθεί: «Ναι, γιατί ολοκληρώσαμε ένα πολύ δύσκολο πρόγραμμα και για να υπάρχει ξεκούραση αλλά και για να ανανεώσουμε το μυαλό μας και να επιστρέψουμε».