Λιετκάμπελις-ΠΑΟΚ 95-86: Δεν... έπαιξε άμυνα για 35' και γνώρισε την ήττα
Λιετκάμπελις logo Λιετκάμπελις Λιετ
95 - 86
ΠΑΟΚ logo ΠΑΟΚ ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ ήταν αγνώριστος στη Λιθουανία. Ο Δικέφαλος έπαιξε πολύ κακή άμυνα, εκτός από το ξεκίνημα της τρίτης περιόδου, και ηττήθηκε με 95-86 από τη Λιετκάμπελις. Οι γηπεδούχοι είτε σε αμαρκάριστα, είτε σε μαρκαρισμένα σουτ έβρισκαν τον δρόμο προς το καλάθι του ΠΑΟΚ, ο οποίος γνώρισε την πρώτη φετινή του ήττα. 

Το ματς: 

Πολύ ισορροπημένα ήταν τα πρώτα λεπτά του αγώνα, με τις ομάδες να συμβαδίζουν στο σκορ. Νικ Καλάθης και Τσέντι Όσμαν βρισκόταν σε πολύ καλή κατάσταση, ωστόσο οι γηπεδούχοι βρήκαν κάποια πολύ δύσκολα σουτ με τον Ιβάν Φεβριέ και είχαν βραχεία κεφαλή (13-12, 5:17). Στην πρώτη περίοδο, μάλιστα, πέρασε στο παρκέ για πρώτη φορά ο Ντονάτας Μοτιεγιούνας ο οποίος αμέσως έγινε επιδραστικός σε άμυνα και επίθεση. Η πρώτη περίοδος ολοκληρώθηκε με τους Λιθουανούς να διατηρούν το προβάδισμα του ενός πόντου (23-22). 

Δεν... έπαιξε ποτέ στην δεύτερη περίοδο 

Με τον χειρότερο τρόπο ξεκίνησε η δεύτερη περίοδος για τον ΠΑΟΚ, ο οποίος έμεινε πίσω με διαφορά πέντε πόντων (27-22, 9:10) για πρώτη φορά. Ο Δικέφαλος άφησε τη Λιετκάμπελις να νιώσει άνετα και να βάλει... κάθε τρελό τρίποντο που επιχείρησε με αποτέλεσμα να ξεφύγει (45-37, 1:37) μετά το εύστοχο σουτ του Άλεξ Σουμάχερ (13π). Παρότι ο Αντρέα Τρινκιέρι πήρε τάιμ-άουτ, ο ΠΑΟΚ δέχθηκε σερί 5-0 και έμεινε πίσω με 13 συνεχίζοντας την πολύ κακή εικόνα της δεύτερης περιόδου (50-37, 26’’). Το μόνο που κατάφερε, ήταν να μειώσει με το σουτ του Μήτρου-Λονγκ σε 50-40.  

Πέταξε ό,τι έχτισε 

Όλα ξεκίνησαν από την άμυνα. Ο Δικέφαλος πίεσε σε όλο το γήπεδο, έκανε κλεψίματα, είχε αιφνιδιασμούς αλλά και εύστοχα σουτ από μακριά μειώνοντας στο καλάθι με επιμέρους σκορ 2-10 (52-50, 6:38). Όμως, παρά το πολύ καλό ξεκίνημα, οι γηπεδούχοι έτρεξαν δικό τους σερί και ανέβασαν τη διαφορά σε διψήφια επίπεδα (74-64). 

Το ξεκίνημα της τελευταίας περιόδου δεν έδειχνε ότι ο ΠΑΟΚ θα πλησιάσει στην ανατροπή. Ο Δικέφαλος έπαιζε κακή άμυνα και οι γηπεδούχοι σκόραραν με όποιον τρόπο ήθελαν, για να προηγηθούν με +14 (81-67, 7:15). Η ομάδα του Αντρέα Τρινκιέρι μείωσε τη διαφορά στους εννιά με τον Φόστερ να είναι πρωταγωνιστής (86-77, 4:26), αλλά ο Σουμάχερ βρήκε πάλι μεγάλα σουτ και έτσι οι γηπεδούχοι έφτασαν στη νίκη.  

Τα δεκάλεπτα: 23-22, 50-40, 74-64, 95-86.