Λευκή ισοπαλία στο «Βικελίδης» - Μοιράστηκαν τα ημίχρονα Άρης και Ηρακλής
Αρης logo Αρης Αρης
0 - 0
Ηρακλής logo Ηρακλής Ηρακ

Ισόπαλοι χωρίς τέρματα αναδείχθηκαν Άρης και Ηρακλής στο «Κλεάνθης Βικελίδης» για την πέμπτη αγωνιστική του πρωταθλήματος της Super League. Οι «κίτρινοι» έκαναν ένα εξαιρετικό πρώτο ημίχρονο, δεν κατάφεραν να μετουσιώσουν σε γκολ τις ευκαιρίες που δημιούργησαν και προβλημάτισαν αρκετά με την εικόνα τους στο δεύτερο μέρος. Από την πλευρά του, ο Γηραιός φάνηκε νευρικός και έκανε αρκετά λάθη στο πρώτο ημίχρονο αλλά στο δεύτερο ήταν ιδιαίτερα δραστήριος, πίεσε, πήρε τον έλεγχο και έχασε τη μεγαλύτερη ευκαιρία του αγώνα. 

Οι «κίτρινοι» είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων και δημιούργησαν περισσότερες ευκαιρίες μπροστά από την εστία του Αθανασιάδη αλλά δεν κατάφεραν να βρουν το δρόμο προς τα δίχτυα. Οι παίκτες του Μιχάλη Γρηγορίου πήραν τον έλεγχο από τα πρώτα λεπτά, πίεσαν και απείλησαν αρχικά στο πέμπτο λεπτό όταν ο Γιαννιώτας δοκίμασε το πόδι του αλλά η μπάλα πέρασε άουτ ενώ τρία λεπτά αργότερα ο Μορόν έχασε μεγάλη ευκαιρία να στείλει την μπάλα στα δίχτυα όταν μετά από λάθος αντίδραση του Αθανασιάδη, ο Ράτσιτς του έδωσε την μπάλα αλλά ο Ισπανός φάνηκε να αιφνιδιάζεται και το σουτ που επιχείρησε πέρασε άουτ.

Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να απειλούν και στο 10ο λεπτό ο Καντεβέρε έκανε το σουτ ενώ δύο λεπτά ο Χόνγκλα δεν κατάφερε να αξιοποιήσει τη σέντρα του Γκαρέ, στέλνοντας την μπάλα του εκτός εστίας. Η πίεση του Άρη συνεχίστηκε, με τις τελικές προσπάθειες να φτάνουν τις εννέα στα πρώτα 19 λεπτά του αγώνα (!) Ράτσιτς και Γκαρέ δοκίμασαν επίσης τα πόδια τους αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Στο 23’ ο Μορόν είχε ακόμη μία προσπάθεια, ενώ λίγο αργότερα ο Ράτσιτς σούταρε άουτ.

Ο Ηρακλής παρότι απείλησε στο τρίτο λεπτό με σουτ του Λόπεθ, δεν κατάφερε να φανεί απειλητικός στο πρώτο ημίχρονο. Οι παίκτες του Ματσάρι έκαναν αρκετά λάθη, ιδιαίτερα στην άμυνα, αδυνατούσαν να κρατήσουν την μπάλα στα πόδια τους. Ο Γηραιός ανέβασε στροφές μετά το 25ο λεπτό, επιχείρησε να κρατήσει την μπάλα στα πόδια του και να γίνει απειλητικός. Απείλησε με τον Λόπεθ στο 33’ αλλά η προσπάθεια του δε βρήκε στόχο. Στο 38’ ο Φαμπιάνο πήρε την κεφαλιά μετά από εκτέλεση φάουλ του Γκαρέ αλλά δεν απείλησε την εστία του Αθανασιάδη. Αυτή ήταν και η τελευταία φάση του πρώτου ημιχρόνου.

Αν και ο Άρης είχε τον έλεγχο και την πρωτοβουλία στο πρώτο ημίχρονο, η εικόνα του αγώνα άλλαξε μετά την ανάπαυλα καθώς ο Ηρακλή παρουσιάστηκε σαφώς πιο μαχητικός, με μεγαλύτερη ένταση στο παιχνίδι του και με τους παίκτες του να πηγαίνουν πρώτοι σε κάθε μονομαχία. Οι παίκτες του Γηραιού μπήκαν στο δεύτερο ημίχρονο με μεγαλύτερη ένταση στις μονομαχίες και άρχισαν να κερδίζουν περισσότερες προσωπικές μάχες. Στο 49’ ο Ράτσιτς έκανε το λάθος, ο Ηρακλής έφυγε στην αντεπίθεση, όμως ο Φαμπιάνο έκοψε την προσπάθεια των αντιπάλων με ένα καθοριστικό κόψιμο. Η φάση, πάντως, δεν μέτρησε καθώς είχε προηγηθεί οφσάιντ. Ο Άρης προσπάθησε να απαντήσει, με τον Μορόν να αστοχεί στο 50’ και τον Γκαρέ να σουτάρει άουτ στο 54'.

Οι παίκτες του Ματσάρι συνέχισαν να πιέζουν και στο 59’ ο Νίζετ επιχείρησε να βρει με σέντρα τον Μάρκεζ, όμως η άμυνα του Άρη απομάκρυνε. Ο Άρης φώναζε ότι χρειαζόταν φρεσκάρισμα και ο Μιχάλης Γρηγορίου προχώρησε σε αλλαγές, που έφεραν φρεσκάδα, χωρίς όμως να αλλάξει δραστικά η εικόνα της ομάδας. Στο 72’ το σουτ του Μανού Γκαρσία κόντραρε, με τον Σόρια να παίρνει την μπάλα και να τη δίνει στον Αθανασιάδη. Και ενώ ο Άρης εξακολουθούσε να έχει την κατοχή και τη συντριπτική υπεροχή στις τελικές (21-2), ο Ηρακλής έχασε απίθανη ευκαιρία να ανοίξει το σκορ 74’.

Ο Νίζετ έκανε το γύρισμα προς το δεύτερο δοκάρι, όμως ο Μάρκεζ δεν κατάφερε να βρει την μπάλα, χάνοντας τεράστια ευκαιρία για το 0-1. Στο 81ο λεπτό, ο Καντεβέρε τραυματίστηκε και αποχώρησε υποβασταζόμενος από τον αγωνιστικό χώρο, με τον Μιρ να περνά στη θέση του. Ο Ηρακλής συνέχισε να δημιουργεί κινδύνους και στο 83’ ο Λόπεθ επιχείρησε το σουτ, με την μπάλα να βρίσκει στον Φαμπιάνο και να καταλήγει κόρνερ. Ένα λεπτό αργότερα, ο Σόρια εκτέλεσε κόρνερ αλλά ο Βέλιο έδιωξε με γροθιές. Στο 86’  ο Ράντογια επιχείρησε δυνατό σουτ, όμως ο Βέλιο έδιωξε δύσκολα. Το αποτέλεσμα δεν άλλαξε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή και οι δυο ομάδες μοιράστηκαν βαθμούς και εντυπώσεις. 

Οι συνθέσεις των δυο ομάδων 

Άρης (Μιχάλης Γρηγορίου): Βέλιο, Φαντιγκά, Φαμπιάνο, Σούταλο, Ρίτσαρντς, Χόνγκλα (65' Γένσεν), Ράσιτς, Γκαρέ (65' Μανού Γκαρσία), Γιαννιώτας (75' Αλφαρέλα), Καντεβέρε, Μορόν (65΄Κουαμέ)

Ηρακλής (Βάλτερ Ματσάρι): Αθανασιάδης, Βούρος, Πίνα, Ρος, Σόρια, Νανού, Σουρλής (73΄Κράινζ), Ραντόγια, Λόπεθ (89' Μιρ), Νιζέτ, Μάρκεθ