Παναθηναϊκός: Νικηφόρα πρεμιέρα με «διπλό» στη Λιβαδειά!

Με δέκα παίκτες τελείωσε τον αγώνα ο Λεβαδειακός
Παναθηναϊκός: Νικηφόρα πρεμιέρα με «διπλό» στη Λιβαδειά!

Με το δεξί μπήκε στο φετινό πρωτάθλημα ο Παναθηναϊκός, επικρατώντας με 2-0 του Λεβαδειακού στη Λιβαδειά, για τη 2η αγωνιστική της Super League. Οι «πράσινοι» πήραν προβάδισμα μόλις στο 3ο λεπτό με αυτογκόλ του Κωστή, ενώ ο Ντέσερς στο 77’ έβαλε το κερασάκι στην τούρτα, διαμορφώνοντας το τελικό αποτέλεσμα. Καθοριστική ήταν και η παρουσία του Πένια κάτω από τα δοκάρια, με τον τερματοφύλακα του Παναθηναϊκού να πραγματοποιεί σημαντικές επεμβάσεις. Με δέκα παίκτες τελείωσαν το ματς οι Βοιωτοί.

Ο αγώνας

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε ιδανικά την αναμέτρηση, καθώς μόλις στο 3ο λεπτό κατάφερε να ανοίξει το σκορ. Ο Ταμπόρδα εκτέλεσε κόρνερ από τα δεξιά, ο Κωστή προσπάθησε να απομακρύνει, όμως η μπάλα πήρε περίεργη τροχιά και κατέληξε στα δίχτυα της ομάδας του για το 0-1.

Οι «πράσινοι» συνέχισαν να έχουν την πρωτοβουλία και στο 15’ ο Κυριακόπουλος δοκίμασε το πόδι του από μακριά, με τον Άνακερ να μην καταφέρνει να μπλοκάρει σταθερά την μπάλα.

Στο 25’ χάθηκε μεγάλη ευκαιρία για το 0-2. Ο Παναθηναϊκός κυκλοφόρησε εξαιρετικά την μπάλα, με τους Αντίνο, Λιβάι και Κυριακόπουλο να συνεργάζονται άψογα από τα αριστερά. Ο Αντίνο βρέθηκε απέναντι από τον Άνακερ, όμως το πλασέ του πέρασε πάνω από την εστία.

Δύο λεπτά αργότερα, ο Τεττέη δημιούργησε νέα επικίνδυνη κατάσταση, τροφοδοτώντας τον Καλάμπρια στο ύψος της περιοχής. Το σουτ του τελευταίου πέρασε λίγο άουτ.

Στο 31’ ο Γκαρσία πήρε την μπάλα από τον Κυριακόπουλο, μπήκε στην περιοχή από τα αριστερά και σούταρε δυνατά, με την μπάλα να κοντράρει και τον Άνακερ να απομακρύνει δύσκολα σε κόρνερ.

Από την εκτέλεση του κόρνερ, ο Ταμπόρδα έστειλε την μπάλα στο δεύτερο δοκάρι, όπου ο Λιβάι πήρε ανενόχλητος την κεφαλιά, όμως η προσπάθειά του σταμάτησε στο δοκάρι.

Ο Λεβαδειακός προσπάθησε να αντιδράσει και στο 41’ έφτασε πολύ κοντά στην ισοφάριση. Ο Σουτ έκανε τη σέντρα από τα δεξιά και ο Οζέγκοβιτς έπιασε δυνατή κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι, ωστόσο, ο Πένια πραγματοποίησε εντυπωσιακή επέμβαση στη γωνία του.

Το τελείωσε ο Ντέσερς

Στο δεύτερο μέρος οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο επιθετικά και στο 58’ ο Βήχος έκανε την κούρσα και τροφοδότησε τον Πάντεα, ο οποίος σούταρε δυνατά με το δεξί. Ο Πένια, όμως, ήταν και πάλι σε ετοιμότητα και έδιωξε σε κόρνερ.

Στο 73’ ο Ντέσερς προσπάθησε να εκμεταλλευτεί την έξοδο του Άνακερ από την εστία και να τον «κρεμάσει», αλλά η μπάλα πέρασε λίγο άουτ.

Η αριθμητική ισορροπία άλλαξε στο 76ο λεπτό, όταν ο Συμελίδης αντίκρισε την κόκκινη κάρτα για πάτημα πάνω στον Κάνγκουα.

Ο Παναθηναϊκός εκμεταλλεύτηκε άμεσα το αριθμητικό του πλεονέκτημα. Στο 77’, ο Ταμπόρδα εκτέλεσε φάουλ από τα δεξιά και ο Ντέσερς κέρδισε τον Πάντεα στον αέρα, στέλνοντας με κεφαλιά την μπάλα στα δίχτυα για το 0-2.

Στο 81’ ο Κοντούρης βρέθηκε σε καλή θέση και σούταρε δυνατά με το αριστερό, ωστόσο, ο Άνακερ απέκρουσε, ενώ στην επαναφορά ο Γκαρσία δεν κατάφερε να απειλήσει.

Η τελευταία καλή στιγμή ανήκε και πάλι στον Ντέσερς, ο οποίος στο 88’ μπήκε στην περιοχή από τα αριστερά και εκτέλεσε δυνατά, με τον Άνακερ να διώχνει σε κόρνερ.

Το 2-0 παρέμεινε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα, με τον Παναθηναϊκό να παίρνει σημαντικό «διπλό» στη Λιβαδειά και να ξεκινά με νίκη τις υποχρεώσεις του στο φετινό πρωτάθλημα.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ