Μετά το Champions League… έρχεται το Europa League. Πάμε να δούμε τι επιλογές προκύπτουν…
Αθλέτικ Μπιλμπάο-Μαρσέιγ: Η Μπιλμπάο κέρδισε στο πρώτο παιχνίδι με 1-0 οπότε είναι το μεγάλο φαβορί για την πρόκριση. Πάντως στα δυο τελευταία εντός έδρας παιχνίδια της ηττήθηκε από τη Ρεάλ Σοσιεδάδ (0-1) και αναδείχθηκε ισόπαλη με τη Βιγιαρεάλ (0-0). Τραυματίας είναι εξτρέμ Ινάκι Γουίλιαμς (12 γκολ/2 ασιστ) και τιμωρημένος ο μέσος Μπενιάτ (2 γκολ/6 ασίστ). Η Μαρσέιγ είναι χλωμή στο «Βελοντρόμ» αλλά είναι αήττητη, σε 90λεπτα, στις 14 τελευταίες της εξόδους (9-5-0, η μια ισοπαλία με την Τουλούζ στο Λιγκ Καπ, έγινε ήττα στην παράταση). Το διπλό το βρίσκουμε σε αποδόσεις γύρω στο 5,00 και βάσει της αγωνιστικής συμπεριφοράς των δυο ομάδων αξίζει της προτίμησης μας. Εξάλλου και στο πρώτο παιχνίδι οι δυο ομάδες δεν έδειξαν να έχουν συγκλονιστικές διαφορές.
Λεβερκούζεν-Σπόρτινγκ: Πολύ ανώτερη η Λεβερκούζεν στο πρώτο παιχνίδι κέρδισε με 0-1 κι έχει το πάνω χέρι. Ο άσος όμως σε αποδόσεις γύρω στο 1,60 δεν είναι ικανοποιητικός. Εναλλακτικά μπορεί να προτιμηθεί ο συνδυασμός «1&over» σε τιμές γύρω στο 2,00.
Λάτσιο-Γαλατασαράι: Στην Κωνσταντινούπολη οι δυο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες (1-1) με τη Λάτσιο να δείχνει ελαφρώς ανώτερη. Η Γαλατά μετρά 17/18 G/G στις τελευταίες της αναμετρήσεις σε όλες τις διοργανώσεις και με δεδομένο πως οι «λατσιάλι» δεν φημίζονται για την αμυντική τους αξιοπιστία, το G/G δείχνει πιθανό. Ωστόσο πιστεύω πως η Λάτσιο θα κερδίσει οπότε θα προτιμήσω το καλοπληρωμένο 3,35 στον συνδυασμό «1&G/G».
Βασιλεία-Σεντ Ετιέν: Εντυπωσιακό το πρώτο παιχνίδι, η Σεντ Ετιέν είχε κερδίσει με 3-2. Η Βασιλεία στα πέντε τελευταία εντός έχει απολογισμό 3-1-1 φέρνοντας μεγάλα σκορ (2-3, 2-2, 2-0, 3-0 και 5-1). Οι Γάλλοι στις πέντε τελευταίες τους αναμετρήσεις σε όλες τις διοργανώσεις έφεραν ισάριθμα G/G. Λογικά θα έχει γκολ η αναμέτρηση οπότε το G/G (1,70) είναι πιθανό. Νομίζω πως η Βασιλεία έχει τη… διακριτική εύνοια των διαιτητών οπότε, κι εδώ, θα προτιμήσω τον συνδυασμό «1&G/G» (3,65).
Νάπολι-Βιγιαρεάλ: Δεν είναι καλό το timing για τη Νάπολι που στα τρία τελευταία της παιχνίδια ηττήθηκε από τη Γιουβέντους (0-1 εκτός) και από τη Βιγιαρεάλ (0-1 εκτός) και αναδείχθηκε ισόπαλη με τη Μίλαν (1-1 εντός). «Σφιχτή» και η Βιγιαρεάλ που μετρά 7/8 under 1,5 στα τελευταία της παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις. Το under 2,5 το βρίσκουμε σε τιμές γύρω στο 1,85 και το under 1,5 στο 3,45.
Τότεναμ-Φιορεντίνα: Το 1-1 της πρώτης αναμέτρησης αφήνει ανοιχτούς λογαριασμούς. Πιστεύω πως θα σκοράρουν αμφότερες και στον επαναληπτικό του «Γουάιτ Χαρτ Λέιν» οπότε το G/G σε τιμές γύρω στο 1,85 είναι ικανοποιητικό. Λέτε να δούμε παράταση δηλ. να προκύψει το ακριβές σκορ 1-1 (6,75);
ΔΥΑΔΑ 1
Λεβερκούζεν 1&over – Τότεναμ G/G
ΔΥΑΔΑ 2
Λάτσιο 1&G/G – Βασιλεία 1&G/G