ΛεΜπρόν: «Θέλω να βοηθήσω τον Εμπίντ να πάρει το πρώτο του πρωτάθλημα»

Ο ΛεΜπρόν Τζέιμς εξήγησε τους λόγους που τον οδήγησαν στη μεγάλη απόφαση να συνεχίσει την καριέρα του στους Φιλαδέλφεια 76ερς
ΛεΜπρόν: «Θέλω να βοηθήσω τον Εμπίντ να πάρει το πρώτο του πρωτάθλημα»

Ο ΛεΜπρόν Τζέιμς εξήγησε τους λόγους που τον οδήγησαν στη μεγάλη απόφαση να συνεχίσει την καριέρα του στους Φιλαδέλφεια 76ερς, αφήνοντας τους Λος Άντζελες Λέικερς έπειτα από οκτώ σεζόν. Στο νέο επεισόδιο του Mind the Game, ο «Βασιλιάς» στάθηκε ιδιαίτερα στη σχέση του με τον Ταϊρίς Μάξεϊ, στην παρουσία του Τζέιλεν Μπράουν, αλλά και στην επιθυμία του να δει τον Τζοέλ Εμπίντ να κατακτά το πρώτο πρωτάθλημα της καριέρας του.

Πρώτος στη λίστα του ΛεΜπρόν ήταν ο Μάξεϊ, με τον οποίο διατηρεί σχέση που, όπως ανέφερε, ξεπερνά τα όρια του μπάσκετ. Ο Τζέιμς αποκάλυψε ότι ο γκαρντ των Σίξερς ήταν από τους πρώτους ανθρώπους που επικοινώνησαν μαζί του όταν έγινε γνωστό πως δεν θα επέστρεφε στους Λέικερς.

«Η σχέση μου με τον Ταϊρίς Μάξεϊ ξεπερνάει τα όρια του παρκέ. Είναι σπάνιο να συναντάς έναν άνθρωπο που κάθε μέρα είναι ακριβώς ο ίδιος. Όλοι γνωρίζουμε τι μπορεί να κάνει μέσα στο γήπεδο, αλλά πάντα μιλούσα και για το πόσο σπουδαίος άνθρωπος είναι», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο «Βασιλιάς» μίλησε και για την απόκτηση του Τζέιλεν Μπράουν, η οποία αποτέλεσε, όπως είπε, μία εξέλιξη που δεν περίμενε. Ο Τζέιμς δήλωσε ότι εκτιμά τον τρόπο με τον οποίο ο Μπράουν αντιλαμβάνεται το παιχνίδι, αλλά και την προσωπικότητα που φέρνει στην ομάδα.

«Μου αρέσει πολύ ο τρόπος που προσεγγίζει το παιχνίδι. Και στις δύο πλευρές του παρκέ προσφέρει πολλά. Τον έχω παρακολουθήσει και θεωρώ ότι κατά κάποιον τρόπο έχει παρεξηγηθεί. Μου αρέσει αυτό που πρεσβεύει και όσα φέρνει στην ομάδα», τόνισε.

Ωστόσο, πίσω από την απόφασή του υπάρχει και ένας πιο προσωπικός στόχος. Ο ΛεΜπρόν αναφέρθηκε στον Τζοέλ Εμπίντ και στην επιθυμία του να τον βοηθήσει να προσθέσει ένα πρωτάθλημα στη συλλογή του.

«Έχει καταφέρει τα πάντα στη λίγκα και το μοναδικό πράγμα που δεν έχει πετύχει είναι να κατακτήσει ένα πρωτάθλημα. Θέλω να προσπαθήσω να τον βοηθήσω να πάρει το πρώτο του», είπε.

Οι Σίξερς διαθέτουν πλέον ένα εντυπωσιακό αγωνιστικό παζλ, με τους ΛεΜπρόν, Εμπίντ, Μπράουν και Μάξεϊ να αποτελούν τον βασικό κορμό της νέας ομάδας.

Ο ίδιος ο Τζέιμς, πάντως, δεν βλέπει απλώς μια νέα ομάδα, αλλά μία ευκαιρία να συμβάλει στην ολοκλήρωση του «Process» της Φιλαδέλφειας.

«Ελπίζω να μπορέσω να αποτελέσω αυτό το τελευταίο μικρό κομμάτι που θα τον βοηθήσει να ξεπεράσει το εμπόδιο», κατέληξε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ