Γέματοι είναι οι δρόμοι της πόλης με Ι.Χ, καθώς και αυτοί που δεν συνήθιζαν να παίρνουν το αυτοκίνητο τους για να μετακινούνται το πρωί, σήμερα αναγκάστηκαν επειδή δεν υπάρχουν λεωφορεία. Η επίσχεση εργασίας των εργαζομένων του ΟΑΣΘ, έχει δημιουργήσει ένα μεγάλο κυκλοφοριακό κομφούζιο στη πόλη. Συγκεκριμένα στη Τσιμισκή η κίνηση έχει ξεκινήσει από νωρίς, με τους περισσότερους να προσπαθούν να φτάσουν στις δουλειές τους στην ώρα τους. Πάρομοια είναι η κατάσταση και στην Αγίου Δημητρίου, ενώ στην Εγνατία τα πράγματα είναι καλύτερα, με τα όχηματα να είναι λιγότερα.
Tην θέση των λεωφορείων έχουν πάρει και οι οδηγοί ταξί, που σήμερα είναι ακόμα πιο πολλοί από ότι συνήθως. Στις πιάτσες δεν έχει τόσα πολλά ταξί, διότι όλοι οι οδηγοί είναι στους δρόμους ψάχνοντας και μεταφέροντας πελάτες. Τα χιλιάδες ταξί που είναι σήμερα στους δρόμους, επιβαρύνουν ακόμα περισσότερο την κυκλοφοριακή κίνηση.
Ωστόσο πολλοί είναι οι Θεσσαλονικείς που δεν γνωρίζουν σήμερα ότι δεν θα υπάρχουν λεωφορεία στη πόλη, με αποτέλεσμα να περιμένουν στις στάσεις. Επίσης είναι και θέμα συζήτησης στους δρόμους, αφού πολλοί δεν ξέρουν το λόγο για τον οποίο οι οδηγοί του ΟΑΣΘ δε θα βρίσκονται σήμερα στους δρόμους, για να εξυπηρετήσουν τους Θεσσαλονικείς.