Καύσωνας προ των πυλών: Ποιες περιοχές θα αγγίξουν... 40άρια-Πότε κορυφώνεται η ζέστη
Η Ελλάδα εισέρχεται στο πιο θερμό διάστημα του φετινού καλοκαιριού, καθώς από την Παρασκευή (21/8) ξεκινά ένα ισχυρό κύμα ζέστης που αναμένεται να επηρεάσει μεγάλο μέρος της χώρας, με τον υδράργυρο να φτάνει τοπικά ακόμη και πάνω από τους 40 βαθμούς Κελσίου.
Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, η κορύφωση του φαινομένου αναμένεται από την Παρασκευή έως και τη Δευτέρα, με τις υψηλές θερμοκρασίες να συνδυάζονται με αυξημένη υγρασία και ιδιαίτερα θερμές νυχτερινές ώρες, γεγονός που θα ενισχύσει την αίσθηση δυσφορίας.
Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν περισσότερο
Στο επίκεντρο της θερμής εισβολής θα βρεθούν κυρίως ηπειρωτικές περιοχές της χώρας, όπου οι μέγιστες θερμοκρασίες αναμένεται να προσεγγίσουν ή και να ξεπεράσουν κατά τόπους τους 40 βαθμούς.
Μεταξύ των περιοχών που αναμένεται να καταγράψουν τις υψηλότερες θερμοκρασίες είναι οι Βέροια, Λάρισα, Θήβα, Άργος, Αγρίνιο και Αθήνα.
Οι συνθήκες θα είναι ιδιαίτερα απαιτητικές, καθώς η ζέστη δεν θα περιορίζεται μόνο στις μεσημβρινές ώρες, αλλά θα διατηρείται τόσο νωρίς το πρωί όσο και αργά το βράδυ.
Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά του επερχόμενου κύματος ζέστης θα είναι οι υψηλές ελάχιστες θερμοκρασίες κατά τη διάρκεια της νύχτας.
Παράλληλα, η αυξημένη υγρασία αναμένεται να κάνει την αίσθηση της θερμοκρασίας ακόμη πιο έντονη, επιβαρύνοντας τον ανθρώπινο οργανισμό, ιδιαίτερα στις μεγάλες πόλεις και στις περιοχές με περιορισμένο αερισμό.
Οι άνεμοι δεν αναμένεται να προσφέρουν σημαντική ανακούφιση, καθώς θα είναι γενικά ασθενείς έως μέτριοι και δεν θα συμβάλουν ουσιαστικά στη μείωση της θερμικής καταπόνησης.
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
- Στο... φούρνο η χώρα τις επόμενες ημέρες-Η πρόβλεψη Καλλιάνου για τον καύσωνα
- «Stop» στις υπαίθριες εργασίες λόγω καύσωνα: Ποιοι δεν θα δουλέψουν από τις 13:00
- Σε «κλοιό» καύσωνα η χώρα: Ποιες περιοχές και πότε θα δουν... 40άρια
- Έρχεται καύσωνας με 40αρια από την Δευτέρα-Ανησυχία για Θεσσαλονίκη-Αθήνα