Καταιγιστική η Σαλαμίνα
Η Νέα Σαλαμίνα πέτυχε μεγάλη νίκη με 4-0 επί του Απόλλωνα στο «Στάδιο Αμμόχωστος», ανέβηκε στους 11 βαθμούς και πλέον βρίσκεται στην τρίτη θέση του Παγκύπριου Πρωταθλήματος μαζί με την ΑΕΛ.
Ο Απόλλωνας μετά από την τεσσάρα που δέχθηκε από την Βιγιαρεάλ στο Ελ Μαδριγάλ μεσοβδόμαδας, δέχθηκε ακόμη μια τεσσάρα, αυτή τη φορά στο Κυπριακό Πρωτάθλημα από την Νέα Σαλαμίνα.
Το σκορ για την ομάδα της Αμμοχώστου άνοιξε ο Κρίστιτς στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, ενώ το 2-0 έκανε στο 52’ Λεόν από το σημείο του πέναλτι. Ο Ενρίκε στο 70’ διεύρυνε κι άλλο το προβάδισμα και στο 90’ ο Γκάμπι ολοκλήρωσε τον θρίαμβο για την ομάδα της Αμμοχώστου
Με το αποτέλεσμα αυτό η ομάδα του Νεόφυτου Λάρκου, ανέβηκε στους 11 βαθμούς, ισοβαθμώντας με την ΑΕΛ στην τρίτη θέση της βαθμολογίας.
Δεύτερη ήττα για τον Απόλλωνα, η πρώτη μετά από τέσσερις συνεχόμενες νίκες. Παραμένει στη δεύτερη θέση η ομάδα της Λεμεσού, όμως η διαφορά από το πρωτοπόρο ΑΠΟΕΛ έχει αυξηθεί στους τέσσερις βαθμούς.
Νέα Σαλαμίνα: Μπρουκς, Γκράιμς, Μοντέιρο, Λεάντρο, Μιντίκκης, Μπαμπά, Κριστίτς (61' Γκάμπι), Λεόν, Πεδρίτο, Εζέ (86' Κυριάκου), Ενρίκε (74' Τσιντί).
Απόλλων Λεμεσού: Βάλε, Στυλιανού, Αγγελή, Αντράδε, Ρομπέρ, Αμντανί (46' Γκιέ Γκιέ), Μεριέμ, Ρομπέρ, Κονσεϊσάο (46' Παπουλής), Ρέζεκ, Σανγκόι (82' Λόπεθ).
Τα αποτελέσματα της 6ης αγωνιστικής:
Σάββατο 4/10
Ομόνοια – Ερμής Αραδίππου 2-1
(31' Ποτέ, 82' Φοφανά - 42' Μοράν)
Εθνικός Άχνας – Δόξα Κατωκοπιάς 1-2
(68' Πίντο - 21' πεν. Ράμος, 79' Φερνάντες)
Κυριακή 5/10
ΑΕΛ – Ανόρθωση 4-1
(32’ Ντανιελζίνιο, 48’ Γκίκιεβιτς, 66’ Εντμάρ, 90’ Σταύρου – 56’ Ιακοβένκο)
Αγία Νάπα – ΑΕΚ Λάρνακας 1-2
(14’ Μαρκόφσκι – 45’ Κολαούτι, 90’ Μπόγιεβιτς)
Δευτέρα 6/10
Οθέλλος – ΑΠΟΕΛ 1-2
(54’ Τιάγο – 64’ Μαντούκα, 85’ Τζιμπούρ)
Νέα Σαλαμίνα – Απόλλων Λεμεσού 4-0
(45’ Κρίστιτς, 52’ πεν. Λεόν, 70’ Ενρίκε, 90’ Γκάμπι)
Η βαθμολογία
1. Α.Π.Ο.Ε.Λ 16
2. Απόλλων 12
3. Α.Ε.Λ 11
4. Νέα Σαλαμίνα 11
5. Α.Ε.Κ 10
6. Ομόνοια 10
7. Εθνικός 8
8. Ερμής 7
9. Ανόρθωση 6
10. Δόξα 5
11. Οθέλλος 4
12. Αγιά Νάπα 1
Οι σκόρερ:
5 γκολ
Μικαέλ Ποτέ (Ομόνοια)
Γκουστάβο Μαντούκα (ΑΠΟΕΛ)
4 γκολ
Ρομπέρτο Κολαούτι (ΑΕΚ)
3 γκολ
Τζουάν Τομάς (ΑΕΚ
Ούγκο Λόπεθ (Απόλλων)
Ρικάρντο Φερνάντες (Δόξα)
Γιούρι Ιακοβένκο (Ανόρθωση)