Καστρίτης: Βάζει τη Βαρέζε (ξανά) στον ευρωπαϊκό χάρτη

Ο έλληνας προπονητής μίλησε για την πορεία της ιταλικής ομάδας
Καστρίτης: Βάζει τη Βαρέζε (ξανά) στον ευρωπαϊκό χάρτη

Τη δική του... Ιθάκη έχει βρει εδώ και καιρό στην Ιταλία και το Βαρέζε ο Γιάννης Καστρίτης. 

Η ιταλική ομάδα με τον έλληνα προπονητή στον πάγκο πραγματοποιεί πολύ καλή χρονιά και έχει στόχο την είσοδο στα playoffs και την εξασφάλιση ευρωπαϊκής συμμετοχής τη νέα περίοδο. 

Ο κ. Καστρίτης μίλησε στην «Gazzetta Dello Sport» και αναφέρθηκε στο μέλλον της πάλαι ποτέ κραταιάς Βαρέζε που έχει κατακτήσει πέντε Κύπελλα Πρωταθλητριών και δύο Κύπελλα Κυπελλούχων.

«Το πιο σημαντικό βήμα, ωστόσο, αφορά το ευρωπαϊκό μέλλον του συλλόγου. Η επιστροφή στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις είναι ένας από τους κύριους στόχους μας.

Σήμερα, οι ομάδες που θέλουν να φτάσουν στο υψηλότερο επίπεδο πρέπει να αγωνίζονται σε διοργανώσεις ευρωπαϊκές. Φαίνεται ότι μπορούμε να το κάνουμε και είναι ένα ακόμη βήμα προς τα εμπρός στην ανάπτυξη του συλλόγου ως οργανισμού. Το να παίζουμε δύο παιχνίδια την εβδομάδα είναι διαφορετικό, οι προσδοκίες είναι υψηλότερες και το να βγούμε από τη ζώνη άνεσής μας είναι ο μόνος τρόπος για να βελτιωθούμε». 

Ο 44χρονος προπονητής που στο παρελθόν βρέθηκε στους πάγκους του Άρη και του Ηρακλή ανέλαβε χρέη πρώτου προπονητή στη Βαρέζε τον Φεβρουάριο του 2025 (προσφάτως ανανέωσε το συμβόλαιό του έως το 2028)και από τη ζώνη του υποβιβασμού που βρισκόταν την έχει οδηγήσει να διεκδικεί είσοδο στα playoffs.

Η Βαρέζε αποτελεί τη δεύτερη ομάδα του Έλληνα προπονητή στο εξωτερικό μετά την περιπέτειά του το 2020-21 με τη Χάποελ Τελ Αβίβ. Νυν ευρωλιγκάτη, τα ηνία της οποίας έχει ο Δημήτρης Ιτούδης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ