Καρδίτσα: Ενίσχυση με Ρούμογλου στους φόργουορντ

Ο 23χρονος δις πρωταθλητής του NCAA, Απόστολος Ρούμογλου, επιστρέφει στην Ελλάδα
Καρδίτσα: Ενίσχυση με Ρούμογλου στους φόργουορντ

Σε μια σημαντική μεταγραφική προσθήκη προχώρησε η Καρδίτσα ανακοινώνοντας την απόκτηση του Απόστολου Ρούμογλου για τα επόμενα τρία χρόνια! Ο 23χρονος φόργουορντ επιστρέφει στην Ελλάδα και την GBL μετά την παρουσία του στον ΠΑΟΚ τη διετία 2020-22.

Παίκτης του ΑΣ Καρδίτσα είναι και επίσημα από το πρωί της Παρασκευής (3/7) ο Απόστολος Ρούμογλου. Ο 23χρονος Ξανθιώτης γκαρντ/φόργουορντ επιστρέφει στην Ελλάδα μετά την παρουσία του ως έφηβος στον ΠΑΟΚ. Στη συνέχεια της καριέρας του ταξίδεψε στις ΗΠΑ και πανηγύρισε δύο διαδοχικά πρωταθλήματα NCAA το 2023 και το 2024 στο Πανεπιστήμιο του Κονέτικατ. Το 2024 μεταπήδησε στο Ρίτσμοντ και πλέον επιστρέφει στην ελληνική GBL για τον ΑΣ Καρδίτσας για τα επόμενα 3 χρόνια.

Η ανακοίνωση αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Ο Α.Σ.Καρδίτσας ΙΑΠΩΝΙΚΗ ανακοινώνει την προσθήκη του Απόστολου Ρούμογλου στο ρόστερ της ανδρικής ομάδας για τα επόμενα τρία χρόνια.

Ο Έλληνας αθλητής επιστρέφει στην Ελλάδα μετά από μια πολύ σημαντική καριέρα στο κολεγιακό πρωτάθλημα των ΗΠΑ και θα ενισχύσει την ομάδα μας στις θέσεις των φόργουορντ.

Ο Απόστολος Ρούμογλου είναι 23 ετών (γεννήθηκε στις 15 Μαρτίου 2003 στην Ξάνθη), έχει ύψος 2.03 μ. και αγωνίζεται ως σμολ και πάουερ φόργουορντ. Ως έφηβος, εντάχθηκε στον ΠΑΟΚ και τις σεζόν 2020-21 και 2021-22 αγωνίστηκε σε 8 αγώνες πρωταθλήματος της GBL και σε 3 αγώνες του BCL. Το 2022 πέρασε τον Ατλαντικό για να αγωνιστεί στο NCAA με τη φανέλα ενός από τα κορυφαία κολεγιακά προγράμματα, στο Πανεπιστήμιο του Κονέτικατ. Με τους φημισμένους Χάσκις, πανηγύρισε δυο συνεχόμενα πρωταθλήματα του NCAA, το 2023 και το 2024. To Κονέτικατ του Νταν Χέρλι έγινε μόλις η ένατη ομάδα στην ιστορία του NCAA που κατέκτησε το πρωτάθλημα σε συνεχόμενες σεζόν, με τον Απόστολο Ρούμογλου να αγωνίζεται σε 37 αγώνες. Το 2024 μεταπήδησε στο Ρίτσμοντ, όπου με τους «Σπάιντερς» αγωνίστηκε σε 52 αγώνες τη διετία 2024-2026. Μετά από μια τετραετία στο κορυφαίο επίπεδο του κολεγιακού πρωταθλήματος, με τίτλους και πολύ σημαντικές παραστάσεις, ο Ρούμογλου επιστρέφει στην Ελλάδα για να ενταχθεί στην ομάδα μας.

Ο Απόστολος Ρούμογλου είναι 5 φορές διεθνής με την Εθνική ομάδα Εφήβων, έχοντας σκοράρει 42 πόντους.

Καλωσορίζουμε τον Απόστολο στον Α.Σ.Καρδίτσας ΙΑΠΩΝΙΚΗ και του ευχόμαστε υγεία, δύναμη και επιτυχίες με την ομάδα μας».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ