Ισπανία: Εξετάζεται η αναβολή όλων των αγώνων μετά τον θάνατο του Χεσούς ντε Μιγκέλ
Γράφει ο Σωτήρης Μπακάλης
Έντονος προβληματισμός επικρατεί στο ισπανικό ποδόσφαιρο μετά τον θάνατο του ποδοσφαιριστή της Τενερίφης, Χεσούς ντε Μιγκέλ. Η LaLiga εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο αναβολής ολόκληρης της αγωνιστικής σε Primera και Segunda Division, ως ένδειξη σεβασμού και πένθους για την απώλεια του 30χρονου αθλητή.
Η Τενερίφη έχει ήδη καταθέσει αίτημα για την αναβολή της εκτός έδρας αναμέτρησής της με τη Γρανάδα, η οποία είναι προγραμματισμένη για το Σάββατο. Παράλληλα, ζήτησε να αναβληθούν και οι δύο επόμενοι αγώνες της μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα, συμπεριλαμβανομένης της αναμέτρησης για το Κύπελλο Ισπανίας.
Ανάλογη κίνηση έκανε και η Ανδόρα, ζητώντας την αναβολή του αγώνα της Κυριακής απέναντι στη Μαγιόρκα.
Στο πλευρό των δύο συλλόγων βρίσκεται και η Ένωση Ισπανών Ποδοσφαιριστών (AFE), η οποία τάχθηκε υπέρ της αναστολής της αγωνιστικής δράσης μέχρι τις 9 Νοεμβρίου. Μάλιστα, ζήτησε να υπάρξει αντίστοιχη απόφαση και για τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, χωρίς όμως η UEFA να προχωρήσει σε αναβολές, επιλέγοντας την τήρηση ενός λεπτού σιγής.
Ήδη, η ισπανική ομοσπονδία έχει αναβάλει αγώνες του Κυπέλλου Ισπανίας και του Κυπέλλου Γυναικών.
Πλέον, όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στην επίσημη απόφαση της LaLiga, η οποία καλείται να εξετάσει τις οργανωτικές και αγωνιστικές υποχρεώσεις πριν ανακοινώσει αν θα αναβληθεί ολόκληρη η αγωνιστική.