Ηρακλής: Οι 11 προσθήκες και η επιτακτική ανάγκη για άμεση και ποιοτική μεσοεπιθετική ενίσχυση
Έναν μήνα πριν την πρεμιέρα του Πρωταθλήματος της Super League 1 και μετά την ολοκλήρωση του πρώτου σταδίου της προετοιμασίας, ο Ηρακλής έχει προχωρήσει στην απόκτηση 11 ποδοσφαιριστών.
Επισήμως ποδοσφαιριστές της ομάδας είναι οι Γιώργος Αθανασιάδης, Παναγιώτης Τσιντώντας, Ρομπ Νιζέτ, Ντάνι Μουνιόθ, Κάρλες Σόρια, Πραξιτέλης Βούρος, Ινιγκο Πίνια, Βασίλης Σουρλής, Κιλιάν Καϊμπουέ, Κάρλος Ροντρίγκεζ Μορένο και Μικέλε Ντ' Αουσίλιο, ο τελευταίος με τη μορφή δανεισμού.
Στο ρόστερ της νέας περιόδου είναι πολύ πιθανό να βρίσκονται και οι Γιώργος Κωνσταντακόπουλος και Φοφανά Καντέρ που ήταν παρόντες στην Πτολεμαϊδα, δίχως ωστόσο αμφότεροι να έχουν ανακοινωθεί επισήμως από την ΠΑΕ Ηρακλής.
Σε... καθεστώς δοκιμής βρίσκονται οι Στέφανο Οκάκα και Αμέτ Κόρτσα, την παραμονή των οποίων θα αποφασίσει ο Βάλτερ Ματσάρι, όπως επίσης και για ποδοσφαιριστές που βρισκόταν από πέρυσι στο ρόστερ.
Με τις μέχρι στιγμής προσθήκες ο Ηρακλής έχει «κλείσει» σε δύο θέσεις. Αυτή του τερματοφύλακα με το δίδυμο Αθανασιάδη-Τσιντώντα και του αριστερού μπακ με τους Νιζέτ και Μουνιόθ.
Ωστοσο και παρά το γεγονός ότι στη Μίκρα έχει έρθει μία 11άδα νέων παικτών στον έτσι και αλλιώς «νέο» Ηρακλή που θα παρουσιαστεί στη Super League 1, η ανάγκη για περαιτέρω ενίσχυση, με ποιοτικούς και έτοιμους παίκτες, κυρίως μεσοεπιθετικούς, είναι κάτι περισσότερο από αναγκαία.
Σε ποιες θέσεις ακολουθεί ενίσχυση
Τα μεγαλύτερα κενά στο ρόστερ του Ηρακλή ενόψει της νέας σεζόν εντοπίζονται στο μεσοεπιθετικό κομμάτι.
Στο «6» και το «8» υπάρχουν οι Καϊμπούε, Μορένο, Σουρλής και Ντ΄Αουσίλιο από τους νεοαποκτηθέντες, συν τους παραμένοντες από πέρυσι Παναγιωτίδη, Τσιντώνη και Κράιντς.
Δεν αποκλείεται να υπάρξει και άλλη μεταγραφική κίνηση, ιδιαίτερα σε περίπτωση που για κάποιον από τους παίκτες της περσινής χρονιάς δεν ανάψει «πράσινο φως» ο Βάλτερ Ματσάρι.
Δεδομένη θεωρείται η απόκτηση επιτελικού μέσου αλλά και εξτρέμ όπου υπάρχει μεγάλη έλλειψη.
Ο Ηρακλής χρειάζεται άμεσα ενίσχυση και στη θέση του φορ, εκεί όπου μέχρι στιγμής υπάρχει μόνο ο Κρίστι Κούστα.
Εάν ο 65χρονος τεχνικός δεν πει το «ναι» για τον Στέφανο Οκάκα, τότε είναι δεδομένο ότι οι «κυανόλευκοι» θα χρειαστούν άλλους δύο καλούς επιθετικούς για να συμπληρώσουν την τριάδα.
Οι άνθρωποι της ομάδας βρίσκονται σε αναζήτηση και δεξιού οπισθοφύλακα που θα συμπληρώσει τη δυάδα με τον Κάρλες Σόρια, ενώ υπό προϋποθέσεις θα κινηθούν για την απόκτηση και άλλου κεντρικού αμυντικού.
Τσάκλα και Γιαννούτσος (ο μοναδικός αριστεροπόδαρος στόπερ στο ρόστερ), Πίνια και Βούρος είναι μέχρι στιγμής αυτοί που βρίσκονται στο ρόστερ, ενώ ερωτηματικό υπάρχει για τον Αμέτ Κόρτσα που δοκιμάζεται.
Το σύστημα 3-5-2 πάντως που είναι και το αγαπημένο του Βάλτερ Ματσάρι απαιτεί την ύπαρξη-τουλάχιστον-πέντε κεντρικών αμυντικών.
Βάσει ελλείψεων ο αριθμός των ποδοσφαιριστών που θα αποκτήσει ο Ηρακλής είναι μίνιμουμ επτά, αν και ο αριθμός πιθανόν να είναι ελαφρώς μεγαλύτερος.
Το επίσης σημαντικό με την ποιοτική ενίσχυση του Ηρακλή είναι αυτή να είναι (και) έγκαιρη, προκειμένου ο προπονητής της ομάδας να έχει το σύνολο-σχεδόν- του ρόστερ στο βασικό στάδιο της προετοιμασίας, προκειμένου να τη δουλέψει, να την «μοντάρει» και να την ετοιμάσει απρόσκοπτα για τις υποχρεώσεις της νέας χρονιάς.