Ηρακλής: Εμπλουτίζει και το «νέο αίμα», εξετάζει τον Αργύρη Λιατσικούρα
Στο πλαίσιο της δημιουργίας του ρόστερ της νέας σεζόν ο οργανισμός του Ηρακλή εργάζεται ακατάπαυστα για να προσθέσει ποδοσφαιριστές που ταιριάζουν στη φιλοσοφία που θα ακολουθήσει η ομάδα. Πέραν των έμπειρων στο «μικροσκόπιο» των «κυανόλευκων» βρίσκονται και νεαροί ποδοσφαιριστές, με τον Αργύρη Λιατσικούρα να εξετάζεται ως λύση για τη μεσαία γραμμή.
Πέραν των έμπειρων, εκτός των παικτών που μετρούν πολλές συμμετοχές και αγωνιστικές εικόνες από το κορυφαίο επίπεδο, όπου θα στηριχθεί εν πολλοίς, ο Ηρακλής θα κινηθεί για να εμπλουτίσει και το «νέο αίμα». Και εκτός της στελέχωσης της Κ19 (και των υπολοίπων τμημάτων υποδομής) υπάρχουν περιπτώσεις που εξετάζονται να συμμετάσχουν στο rotation της πρώτης ομάδας πλαισιώνοντας το ρόστερ που θα έχει να διαχειριστεί ο Βάλτερ Ματσάρι.
Μια τέτοια περίπτωση είναι αυτή του Αργύρη Λιατσικούρα του Ολυμπιακού. Τον Φεβρουάριο 2025 υπέγραψε 3ετές συμβόλαιο με τον Ολυμπιακό, το οποίο ισχύει ως το καλοκαίρι του 2028. Αν και έχει ενεργό συμβόλαιο, δεν αποκλείεται να συνεχίσει ακόμα και ως ελεύθερος στον Ηρακλή.
Ο ρόλος του από Super League 2 ως UEFA Youth League
Ο 19χρονος (20/12/2006) ποδοσφαιριστής αγωνίζεται κυρίως ως ανασταλτικός μέσος και κατά δεύτερο λόγο ως «οκτάρι», είχε ενεργό ρόλο στην Κ19, τον Ολυμπιακό Β’ στην Super League 2 και στην ευρωπαϊκή πορεία των «ερυθρόλευκων» στο UEFA Youth League.
Είχε βασικό ρόλο στο περσινό πρωτάθλημα της Super League 2, στον όμιλο του Νότου με τον Ολυμπιακό Β’, παίζοντας κυρίως ως αμυντικός χαφ σε 17 αγώνες (1279’) σκοράροντας κατά Αιγάλεω και Παναργειακού, αλλά και σε 5 αγώνες των play off (282’). Πέρσι παράλληλα πήρε χρόνο συμμετοχής σε δύο αγώνες του Κυπέλλου Ελλάδας με την πρώτη ομάδα των «ερυθρόλευκων» υπό τις οδηγίες του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ, στο 1-2 επί του Αστέρα Τρίπολης και το 5-0 επί του ΝΠΣ Βόλου.
Στην περσινή σεζόν αγωνίστηκε με τον Ολυμπιακό και σε 6 αναμετρήσεις (522’) του UEFA Youth League με 1 γκολ (κόντρα στην Πάφο) και 1 ασίστ στο 2-2 απέναντι στην Αϊντχόφεν, ως αρχηγός των «ερυθρόλευκων».
Η παρουσία του ήταν σημαντική και στο UEFA Youth League της σεζόν 2024-25 με 7 συμμετοχές, 1 γκολ και 1 ασίστ, φτάνοντας μέχρι τα προημιτελικά της διοργάνωσης, ενώ βεβαίως είχε προηγηθεί (2023-24) η συμμετοχή του (9 αγώνες, 350 αγωνιστικά λεπτά) στην ομάδα που έφτασε κατάκτηση του τροπαίου, αγωνιζόμενος ως αλλαγή και στον τελικό απέναντι στη Μίλαν (3-0).
Κριτήριο και οι περιορισμοί του Κυπέλλου Ελλάδας
Τα νέα δεδομένα που θα εφαρμοστούν τη νέα σεζόν στο Κύπελλο Ελλάδας, βάσει της προκήρυξης της ΕΠΟ, επίκειται να προβλέπουν τη συμμετοχή δύο νεαρών ποδοσφαιριστών στην ενδεκάδα αντί ενός που ίσχυσε μέχρι τη σεζόν που τελείωσε. Για το Κύπελλο ήταν υποχρεωτική η συμμετοχή στην ενδεκάδα και σε όλη τη διάρκεια του αγώνα (όπως και στην παράταση) ενός ποδοσφαιριστή, ο οποίος είχε γεννηθεί το 2004 ή εντεύθεν, και ο οποίος έχει δικαίωμα συμμετοχής στην Εθνική Ελλάδας. Πλέον αυτοί οι ποδοσφαιριστές θα είναι δύο.
Όπως είναι λογικό πρόκειται για ένα γεγονός το οποίο παίζει το ρόλο του στην επιλογή του 19χρονου μέσου, μιας και ο Ηρακλής θα ζητήσει επιλογές που έχουν τη δυνατότητα να στηρίξουν την προσπάθεια στον θεσμό.